Ciucă: "PPE trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din UE şi după alegeri"

F.D.
Politică / 20 februarie

Ciucă: "PPE trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din UE şi după alegeri"

Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din Uniunea Europeană şi după alegerile din iunie, a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, cu prilejul vizitei pe care o efectuează în Spania, cu preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núnez Feijoo.

"Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forţă politică din Uniunea Europeană şi după alegerile din iunie. Aceasta a fost concluzia întâlnirii pe care am avut-o cu Alberto Núnez Feijoo, preşedintele Partidului Popular din Spania. Este în interesul democraţiei să prezentăm alegătorilor din ţările noastre avantajele pe care UE le aduce fiecăruia. Atât România, cât şi Spania beneficiază de fonduri de la Bruxelles, care dezvoltă regiuni şi comunităţi, recuperând decalaje economice", a scris Ciucă pe Facebook.

Ciucă a precizat că i-a propus preşedintelui Partidului Popular din Spania să discute cu reprezentanţii comunităţii româneşti despre intenţiile lor de implicare în viaţa politică, economică şi socială.

"De asemenea, l-am rugat ca partidul său să sprijine demersul guvernamental pentru acordarea dublei cetăţenii pentru români şi să îndrepte regimul de taxare la care este supusă Biserica Ortodoxă. I-am urat ca, în alegerile europarlamentare, partidul său să îşi păstreze primul loc obţinut în scrutinul parlamentar de anul trecut", a mai scris Nicolae Ciucă.

El a menţionat că mai multe detalii despre strategia popularilor europeni pentru alegerile din iunie vor fi discutate la congresul PPE, pe care PNL îl va găzdui în perioada 6-7 martie, la Bucureşti.

Preşedintele Senatului s-a întâlnit, în încheierea vizitei oficiale în Spania, şi cu PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, căruia i-a promis că vor fi făcute toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare.

"M-a bucurat să îl întâlnesc astăzi pe PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, la sediul din Madrid al Episcopiei. I-am mulţumit pentru toate eforturile pe care le-a depus pentru a păstra viu spiritul românesc în comunitatea de aici. Reprezentanţii autorităţilor spaniole cu care am discutat mi-au vorbit despre seriozitatea şi buna integrare a românilor în această societate. Ştiu că biserica noastră are o contribuţie importantă la această imagine, prin sprijinul moral şi rolul călăuzitor pe care le manifestă în viaţa celor ce sunt departe de ţară. I-am promis Preasfinţiei Sale că, de la Bucureşti, vom face toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare," a mai scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Preşedintele Senatului a efectuat luni şi marţi o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Din delegaţia condusă de Nicolae Ciucă au făcut parte senatoarea Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In PPE,deja e scandal mare ptr. "realegerea" von der Layen ,ca sefa

    PPE este sursa raului din ultimii ani, de la distrugerea indistriei europene la pandemie si la tararea UE in razboi. Odihneasca-se in pace PPE . Cat ce priveste partidul Liberal popular, Duca-se !

    partidele socialiste si liberale vor cionduce europa avind drept simbol pe doamna ursula von der leyen . comunistii si nondemocratii sustinuti de rusia si pe alocuri de budapesta pierd nu numai votantii dar si primariile importante asa cum se intimpla in romania acolo unde usr si aur devin nefregventabile .

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb