Ciucă: "România acordă Chişinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană"

R.S.
Politică / 18 iunie

Ciucă: "România acordă Chişinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană"

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, azi, în întâlnirea cu Ina Coşeru, preşedinta Comisiei de politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova, că este obligatorie combaterea dezinformărilor şi a manipulărilor care vor fi plasate în spaţiul public până în 20 octombrie, când peste Prut vor avea loc alegeri prezidenţiale, simultan cu referendumul pentru integrare europeană, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a exprimat intenţia de a continua dialogul aprofundat din ultimii ani şi a transmis aprecierile sale cu privire la nivelul excelent al relaţiilor de cooperare dintre România şi Republica Moldova, inclusiv la nivel parlamentar.

Ciucă a transmis interlocutoarei sale "deplina încredere în eforturile depuse de preşedinta Maia Sandu, de Guvern şi de Parlament pentru îndeplinirea obiectivelor de reformă, dezvoltare şi de confirmare a Republicii Moldova ca partener de încredere la nivel european şi internaţional", conform Agerpres.

"România continuă dialogul aprofundat cu Republica Moldova, pentru a acorda Chişinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Este obligatorie combaterea dezinformărilor şi a manipulărilor care vor fi plasate în spaţiul public până în 20 octombrie, când peste Prut vor avea loc alegerile prezidenţiale, simultan cu referendumul pentru integrare europeană", a afirmat Ciucă, scrie Agerpres.

Preşedintele Senatului a evidenţiat "modul profesionist în care autorităţile de la Chişinău au gestionat provocările de destabilizare recente, securitatea Republicii Moldova fiind o prioritate majoră pentru România şi este esenţială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei".

Nicolae Ciucă a asigurat-o pe interlocutoarea sa că "România va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienţei Republicii Moldova, oferind asistenţă complexă, transfer de expertiză şi instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situaţiilor de urgenţă, prevenirea şi combaterea traficului de arme şi a corupţiei".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Drogurile ,Rep Moldova , inarmarea Ucrainei , romanismul , seriozitatea si nevoia de liniste , il vor pozitiona pe Ciuca drept cistigator .Toti ceilalti candidati par usor in afara temelor importante din societate .

    Lasatio mai usor cu ajutorul ca nu de alta dar intra si astia in Schengen inaintea noastra

    1. O lasam mai usor si cu gramatica ca “strajerii” sunt ocupati cu propaganda:-)

    De când a început nebunia cu republicile astea, am devenit foarte confuz. Puzderie de republici: Republica de la Ploiești, Republica Moldova Republica Nistreană... Nu m-ar surprinde dacă mâine am afla că s-a înființat Republica Caracal, teritoriu suveran și multilateral dezvoltat, dar cu accent pe distribuția de GPL...

    1. Tu esti obisnuit numai cu "Republicile Sovietice Socialiste"...alea nu-ti creaza confuzii:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb