Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Civili ucişi în nordul Siriei în pofida armistiţiului anunţat de Ankara

D.D.
Internaţional /

Civili ucişi în nordul Siriei în pofida armistiţiului anunţat de Ankara

Raiduri aeriene ale Turciei au ucis vineri civili în nord-estul Sieriei, potrivit ONG-ului Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), iar Ankara ameninţă să reia ofensiva sângeroasă împotriva forţelor kurde după ce a anunţat un armistiţiu cu o zi înainte, relatează AFP.

Operaţiunea lansată de Ankara la 9 octombrie împreună cu trupe auxiliare siriene a deschis un nou front în Siria, devastată de război din 2011 şi unde forţele kurde partenere ale Occidentului în lupta împotriva Statului Islamic (SI) au acuzat Washingtonul că le-au abandonat.

Joi seara, în urma unei intervenţii diplomatice a Statelor Unite, Turcia a acceptat să suspende timp de cinci zile ofensiva, reclamând o retragere a forelor kurde de la frontiera sa, pentru a-i pune capăt definitiv.

Însă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat vineri cu o reluare a operaţiunii, dacă "promisiunile" nu sunt respectate până marţi seara.

Acordul turco-amerian nu este un "armistiţiu" real, ci "o cerere de capitulare a kurzilor", a denunţat preşedintele Consiliului European Donald Tusk.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat o "iniţiativă comună" cu cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Boris Johnson în vederea unei întâlniri "în curând" cu Erdogan.

Pe teren, vineri, violenţele continuau. Cinci civili şi patru combatanţi kurzi au fost ucişi într-un atac al aviaţiei turce în satul Bab al-Kheir, în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Satul se află la est de oraşul de frontieră Ras al-Ain, zguduit de "confruntări armate speradice" potrivit SOHR.

O corespondentă AFP prezintă de partea turcă a frontierei a auzit vineri dimineaţa atacuri de artilerie şi explozii şi a văzut fum alb de partea siriană.

Forţele kurde au acuzat Ankara de faptul că a efectuat atacuri aeriene şi tiruri de artilerie, "încălcând" astfel armistiţiul.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. NIMIC nu poate opri ceea ce o mana puternica a rescris situational IN TIMP !

  Trump sau Putin sau Erdogan inseamna nimic in fata capacitatii de a realiza lanturi situationale la nivelul viitorului. Simple papusi slabe.

  Credea cineva ca poate opri MANA PUTERNICA ? Credea prost.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. in urmatoarele 3 luni (urmariti mai ales ianuarie 2020) urmeaza pe mare episodul 'marea egee' si apoi episodul 'cipru - gaze'

   grecia sa se pregateasca - turcia o va agresa. atentie la multimea de insulite din axa marea egee- cipru. 

   maritim, apoi aerian.  

   rusia intervine. sua intervine.  

   urmeaza cele 6 tari europene (care in loc sa stea naibii la locul lor vor interveni militar).  

   finalmente china.  

   Papusile slabe care au impresia ca ele conduc lumea au de-a face live cu o metodologie de lucru absolut unica si absolut noua scoasa dintr-o alta paradigma de lupta, una a viitorului - nu cu arme de fier asa cum lupta doar primitivii mileniului trecut. Ci cu spirit deconstructiv si reconstructiv in timp asupra lanturilor situationale.

   Deal with that suckers! ;)  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS