CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

S.B.
Miscellanea / 11 aprilie

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

City managerul Municipiului Oradea, Mihai Jurca, a semnat, joi, în Chişinău, Republica Moldova, contractul de asociere în participaţie între Societatea Air Oradea şi operatorul de transport aerian HiSky Europe SRL, informează news.ro.

Contractul prevede operarea de zboruri de la Oradea, către Bucureşti şi Londra.

"Conform contractului, încheiat pe o perioadă de 5 ani, HiSky va opera 5 zboruri pe săptămână, pe ruta Oradea - Bucureşti şi retur, respectiv 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea - Londra şi retur. Din Oradea vor fi operate, de asemenea, curse charter către 3 destinaţii care vor fi anunţate public în următoarea perioadă", a transmis, joi, Consiliul Judeţean Oradea, printr-un comunicat de presă.

Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea, a afirmat că investiţia de 750.000 de euro pentru un business plan de 5 ani "a fost gândită pentru a dezvolta zboruri stabile şi pentru a susţine eforturile deschiderii unei baze operaţionale de pe Oradea".

"Ne va permite pe viitor să gândim şi alte direcţii de dezvoltare. Raportat la cifra de afaceri a business plan-ului, investiţia publică este de 2%, riscul operării fiind asumat de compania HiSky. Doresc să mulţumesc conducerii companiei, domnului Iulian Scorpan, şi echipei sale pentru încrederea pe care ne-o oferă prin deschiderea de noi zboruri de pe Aeroportul Oradea", a precizat Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea.

"Bihorul este unul dintre judeţele cu potenţial, care a fost, până acum, slab deservit de transportul aerian. De aceea, am ales să stabilim aici cea de-a patra bază operaţională a companiei, după Bucureşti, Cluj şi Chişinău. Pentru început, vom opera zboruri către două destinaţii. Prin ruta către Bucureşti vom oferi, însă, orădenilor acces la întreaga noastră reţea de destinaţii. Avem un sistem de legături extrem de bine pus la punct, ceea ce înseamnă că din Oradea, cu doar o scurtă oprire în capitală, pasagerii vor putea ajunge în alte zece oraşe din Europa şi din Statele Unite. Practic, zborul de la Oradea la New York va avea o durată de numai 12 ore", a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky, citat în comunicatul de presă.

Potrivit documentului citat, compania HiSky va face demersurile pentru rezervarea sloturilor de zbor, astfel încât cel târziu în luna octombrie 2024 să înceapă operarea curselor.

HiSky deţine o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configuraţii variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri şi 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA).

Compania Air Oradea a fost înfiinţată în octombrie 2021 de către Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea, cu scopul de a dezvolta, în condiţii concurenţiale de piaţă, activitatea economică de operare zboruri aeriene de pe Aeroportul Internaţional Oradea.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb