CJ Teleorman vrea parcuri industriale şi tehnologice pe locul fostelor zone industriale

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 21 decembrie 2016

CJ Teleorman vrea parcuri industriale şi tehnologice pe locul fostelor zone industriale

În vederea atragerii cât mai multor investitori în judeţ, Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman are în vedere mai multe obiective, printre care se numără:

- elaborarea unui manual de prezentare a judeţului Teleorman, cu identificarea domeniilor de interes privind pescuitul, agricultura, transportul;

- punerea în valoarea a zonelor limitrofe aflate pe malul Dunării care aparţin judeţului Teleorman. Prin valorificarea zonelor vor putea fi atrase activităţi economice generatoare de venituri pentru locuitorii zonei şi va fi dezvoltată zona turistică;

- în parteneriat cu Agenţia Judeţeană de ocupare a Forţei de Muncă Teleorman, CJ Teleorman urmăreşte să organizeze târguri specifice, cu prezentarea potenţialului de resursă umană calificată de la nivelul judeţului Teleorman;

- reabilitarea şi întreţinerea permanentă a căilor de acces (drumurile judeţene) pe care Consiliul Judeţean le are în administrare;

- dezvoltarea în fostele zone industriale a unor "parcuri industriale şi tehnologice", în parteneriat cu primăriile din zonă.

În cursul anului trecut, CJ Teleorman a implementat două proiecte de infrastructură: reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră (IMES), după cum ne-au spus reprezentanţii Consiliului.

Referitor la investiţiile derulate din fonduri europene, aceştia ne-au spuw că, în cadrul Programului ce Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria Interreg VA, au fost depuse mai multe proiecte de infrastructură rutieră şi unul privind creşterea eficienţei managementului situaţiilor de urgenţă. Totodată, CJ Teleorman are în vedere sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor; îmbunătăţirea infrastucturii rutiere de importanţă regională; stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructură TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

În urmă cu câteva luni, reprezentanţii Consiliului Judeţean Teleorman ne-au spus că valoarea totală a proiectelor pregătite pentru atragerea fondurilor europene până în anul 2020 depăşeşte 21 de milioane de euro.

Cea mai mare parte din bugetul judeţului Teleorman aferent anului în curs, respectiv 90,3%, este destinată reabilitării drumurilor judeţene, potrivit surselor citate.

Pe lângă lucrările de reabilitare a drumurilor, mai sunt şi lucrările de finalizare şi/sau adiacente unor proiecte de investiţii finanţate din fonduri externe nerambursabile pentru care, în anul 2016, au fost alocate fonduri din bugetul local (9,80%).

Conform informaţiilor furnizate de autoritate la începutul acestui an, sursele de finanţare a proiectelor investiţionale sunt bugetul local (32 milioane lei) şi bugetul de stat (circa 138 milioane lei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro