CLASAMENT DELOITTE TECHNOLOGY FAST 50:DRUID este compania de tehnologie cu cea mai mare creştere organică din Europa Centrală în ultimii trei ani


Companii / 26 noiembrie 2021

DRUID este compania de tehnologie cu cea mai mare creştere organică din Europa Centrală în ultimii trei ani

Startup-ul românesc DRUID, specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe din organizaţii, este compania de tehnologie cu cea mai mare creştere organică din Europa Centrală în ultimii trei ani, potrivit clasamentului Deloitte Technology Fast 50. Cu o rată de creştere de 6.753%, DRUID ocupă primul loc în rândul celor 25 de startup-uri incluse în categoria "Growth Stars", care reuneşte companii care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2018-2020. FintechOS, startup-ul românesc care creează soluţii digitale pentru industria serviciilor financiare, se numără, de asemenea, printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din regiune, clasându-se pe locul 16 în categoria "Growth Stars", cu o rată de creştere de 715%.

De asemenea, trei companii româneşti - Gama IT, Tapptitude Apps şi Wave Studio - sunt recunoscute în cadrul competiţiei Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria "Impact Stars", care premiază startup-urile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societăţii, mediului, diversităţii sau zonei de inovaţie.

Gama IT este specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe în domenii precum serviciile medicale (spitale, clinici, laboratoare), sanitar-veterinare şi cele destinate siguranţei alimentare, Tapptitude Apps este o companie care oferă servicii de dezvoltare a aplicaţiilor mobile pe parcursul fiecărei etape de desfăşurare a unui proiect, de la proiectarea aplicaţiilor şi până la dezvoltarea acestora, iar Wave Studio se concentrează pe dezvoltarea de aplicaţii mobile, fiind creatorul primei tastaturi animate din magazinul Google Play.

"Sunt mândru să felicit companiile de tehnologie din România pentru rezultatele remarcabile înregistrate şi pentru efectele lor pozitive asupra societăţii. Anul acesta, programul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală aduce recunoaştere unor companii locale de tehnologie care activează în arii diverse, de la inteligenţa artificială şi transformarea digitală, la dezvoltarea de aplicaţii mobile sau pentru sectorul medical, ceea ce reprezintă o dovadă a creativităţii acestora şi a potenţialului incredibil de creştere a ecosistemului de tehnologie din România. Deloitte este onorat să le ofere recunoaşterea pe care o merită prin intermediul platformei Fast 50 şi a partenerilor din cadrul programului", a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România, şi coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.

Anul acesta, Google Cloud este partenerul regional al programului Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală, iar Citi este partener local.

"Ultimul deceniu a fost extraordinar pentru businessurile din Europa Centrală. Acum aproximativ zece ani, în 2010, valoarea colectivă a afacerilor din regiune se ridica la aproximativ zece miliarde de dolari. Astăzi, această valoare ajunge la 186 de miliarde de dolari, de aproape 20 de ori mai mult. Pentru mine, acest lucru spune multe despre încrederea şi hotărârea cu care cresc companiile din regiunea noastră, multe dintre ele vizând chiar creşteri la nivel global. Această tendinţă se manifestă tot mai puternic, ceea ce ne arată faptul că, astăzi, companiile din Europa Centrală atrag capital din întreaga lume, nu doar din partea finanţatorilor locali, iar asta înseamnă că regiunea poate fi punctul de pornire al unora dintre cele mai valoroase companii din Europa. Acesta este unul dintre motivele pentru care Google Cloud este atât de mândru să fie partenerul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală, un programul de o importanţă fundamentală, care ajută companiile tinere să treacă la următorul nivel de succes", a declarat Nir Chinsky, Director, Google Cloud CEE şi Africa.

Companiile de tehnologie cu cea mai mare creştere din Europa Centrală

Câştigătorul categoriei principale a clasamentului, care recunoaşte companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creştere în Europa Centrală care s-au înfiinţat de cel puţin patru ani, este FTMO, un fintech din Republica Cehă, cu o creştere a veniturilor de 39.432%, cea mai rapidă dezvoltare înregistrată vreodată de o companie înscrisă în program, care a dezvoltat o platformă educaţională unică pentru jucătorii de pe pieţele financiare ce le permite să se concentreze asupra gestionării riscurilor şi a educaţiei în desfăşurarea activităţii de tranzacţionare pentru a adopta cele mai bune practici, a evita erorile şi a reduce pierderile. Kilo.Health, companie care activează în domeniul sănătăţii, a obţinut locul al doilea, cu o creştere de 17.710%. Companiile incluse în clasamentul principal au înregistrat o creştere medie de 2.278%, cea mai mare obţinută vreodată (faţă de 1.460%, în 2020).

Competiţia din acest an, aflată acum la cea de-a 22-a ediţie, este dominată de jucători din domeniul software (33), urmat de domeniile hardware (cinci companii), media şi divertisment (patru companii), fintech (trei companii), sănătate (trei companii) şi comunicaţii (două companii).

Categoria "Companies to watch"

Pe lângă categoria principală, care include companiile cu cea mai mare creştere din sectorul tehnologiei, programul Deloitte 2021 Central Europe Technology Fast 50 include şi categoria "Companies to watch", introdusă anul acesta pentru prima dată, care oferă recunoaştere companiilor ce nu îndeplinesc încă criteriile pentru clasamentul principal Fast 50, şi care cuprinde două subcategorii, "Growth Stars" şi "Investment Stars". În timp ce prima poziţie din subcategoria "Growth Stars", alcătuită din companii care au venituri de minimum 10.000 de euro în 2018 şi 2019 şi de cel puţin 30.000 de euro în 2020, a fost revendicată de o companie românească, prima poziţie din subcategoria "Investment Stars", ce include companii care au beneficiat de cele mai mari investiţii în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 mai 2021 (cu o sumă minimă de 500.000 de euro), este ocupată de compania bulgară Payhawk, o platformă de plăţi care permite organizaţiilor să gestioneze toate procesele pentru cheltuieli dintr-un singur loc, oferind echipelor financiare control deplin şi permiţând accesul angajaţilor la metode sigure şi convenabile pentru procesarea cheltuielilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro