CLAUDIU NĂSUI: "Sectorul public trebuie să înveţe de la cel privat"

J.P.
Comunicate de presă / 09 iulie

"Sectorul public trebuie să înveţe de la cel privat"

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a avut o intervenţie în cadrul evenimentului Antreprenoriatul 2.0.21 - de la idee la oportunităţi de dezvoltare şi finanţare, organizat de Confederatia patronală UGIR şi Organizaţia Femeilor Antreprenor OFA UGIR. Conferinţa îşi propune să ofere cadrul de dialog deschis între autorităţile publice şi mediul de afaceri privat, pentru a găsi soluţii şi sprijin concret în salvarea şi dezvoltarea afacerilor din domeniile amintite, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Sunt de părere că sectorul public trebuie să înveţe de la cel privat. În privat există motorul unei economii sănătoase! Noi, la minister, trebuie doar să asigurăm infrastructura, astfel încât fiecare antreprenor să investească în ce sector doreşte şi să îşi desfăşoare activitatea fără prea multe bariere. Cu cât eşti mai mic, cu atât trebuie ca statul să te lase mai mult în pace, astfel încât să poţi să creşti, iar ulterior să poţi duce o povară fiscală, dar şi o reglementare mai mare. Aceasta este filosofia pe care doresc să o promovez", a declarat Cladiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

În intervenţia sa, Claudiu Năsui a prezentat succint şi cele mai importante programe gestionate de minister. Printre acestea, amintim de operaţionalizarea şi deblocarea Start-Up Nation, pentru care se fac în continuare plăţi aferente anului 2018, schemele de ajutor de stat Covid-19, pentru care au fost găsite noi surse de finanţare şi astfel, plăţile vor fi reluate, dar şi schema de ajutor HoReCa, aflată în derulare, o măsură de despăgubire care a fost debirocratizată cât de mult posibil, conform legislaţiei în vigoare.

La eveniment participă şi Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Paul Ene, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Adrian Vestea, preşedinte CJ Braşov şi Mihai Călin Văsii, prefectul judeţului Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro