CLAUDIU TÂRZIU:"Bolnavii cronici nu mai sunt trataţi din cauza SARS-CoV-2, ceea ce le agravează situaţia"

A.P.
Miscellanea / 26 noiembrie 2020

"Bolnavii cronici nu mai sunt trataţi din cauza SARS-CoV-2, ceea ce le agravează situaţia"

Multe spitale au fost mobilizate pentru lupta împotriva coronavirus, iar bolnavii cronici, oameni care trebuiau să ajungă în stare de urgenţă să fie supuşi unor tratamente, nu au fost trataţi din pricina faptului că spitalele erau blocate de COVID, şi astfel şi-au agravat bolile sau şi-au pierdut viaţa, scrie copreşedintelui AUR, Claudiu Târziu, într-un comunicat de presă.

Acesta mai precizează că în perioada pandemiei, pe fondul restricţiilor impuse de Guvern, au început să se manifeste mai accentuat boli ca depresia, asociată izolării.

El a adăugat:"Foarte multe persoane s-au îmbolnăvit din pricina măsurilor luate de Guvern, pentru că au fost izolate în casă şi nu au mai avut acces la aer curat, pentru că au fost obligate să poarte mască foarte foarte mult timp în timpul zilei şi nu au avut cum să respire în mod firesc şi natural, prin prisma ocupaţiei de zi cu zi. Avem de-a face cu foarte multe persoane care au căzut în depresie din acest motiv, pentru că nu s-au mai întâlnit cu prietenii şi nu au mai ieşit din casă".

Potrivit copreşedintelui AUR, Guvernul nu a venit cu alte măsuri contra virusului chinezesc decât cu restricţii şi blocaje, demarate încă din luna martie, când autorităţile au cerut chiar suspendarea aplicării Convenţiei Drepturilor Omului în România.

Claudiu Târziu a mai subliniat că pledează pentru testarea masivă a populaţiei, dar cu condiţia de a fi lăsată libertatea românilor de a decide în privinţa comportamentului lor sanitar.

Acesta a conchis: "Să ni se spună foarte clar care sunt recomandările Guvernului, să ni se pună la dispoziţie mijloacele de protecţie, inclusiv măşti şi dezinfectanţi, iar toate regulile să fie respectate, în instituţiile publice în mod special, obligatoriu, şi apoi cetăţeanul să decidă, cu libertatea lui, asupra sănătăţii şi comportamentului lui".

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro