CLEMENT BEAUNE:''De la căderea Kabulului, avem încă oameni pe care nu am putut să îi evacuăm''

G.U.
Internaţional / 15 septembrie

''De la căderea Kabulului, avem încă oameni pe care nu am putut să îi evacuăm''

De la schimbarea regimului de la Kabul există cetăţeni afgani care au nevoie de protecţie şi care încă nu au putut fi evacuaţi din ţară, iar aceştia au nevoie de "condiţii umane" a afirmat, ieri, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, potrivit Agerpres.

Acesta a afirmat, în ceea ce priveşte îngrijorările privind o eventuală criză a migranţilor, că "trebuie să fim prudenţi, pentru că nu ştim ce turnură vor lua lucrurile".

"Cred că nu trebuie să cădem în scenarii caricaturale, care sunt foarte grave în prezent. Cred că este dificil faptul că există încă afgani care au lucrat pentru instituţii civile sau militare ale unor ţări europene, care nu au putut părăsi Afganistanul - am vrea să îi evacuăm şi să îi protejăm - sau bărbaţi afgani, femei afgane care sunt ameninţaţi şi care au dreptul la azil, după criteriile europene. Asta nu înseamnă că toată populaţia Afganistanului o să vină în Europa, dar, în prezent, dificultatea este să evacuăm aceste persoane care au nevoie de protecţie, toţi de pe listele noastre pe care am încercat să le realizăm în regim de urgenţă", a declarat el, în cadrul unei discuţii cu presa română.

Beaune se află în vizită oficială în România.

Acesta a detaliat că "de la căderea Kabulului, avem încă oameni pe care încă nu am putut să îi evacuăm. Asta este o primă soluţie pentru oamenii aceştia".

"Nu înseamnă că frontierele sunt deschise, în prezent nu sunt, dar nu înseamnă nici că nu avem nicio îngrijorare legată de migraţie, nu doar în ceea ce priveşte Afganistanul. Europa nu are încă o politică comună privind migraţia", a arătat el.

Totodată, a vorbit de provocările migraţiei în Europa şi de nevoia unei abordări regionale, notează sursa citată.

"O Agenţie de Frontieră comună cred că este folositoare, nu e suficientă, este un stadiu embrionar, dar este importantă, este de folos în Lituania faţă de Belarus, în Grecia, uneori faţă de provocările Turciei. Apoi trebuie, pentru a avea un răspuns echilibrat, să lucrăm în mod prioritar cu ţările din regiune, cu Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, inclusiv financiar, pentru a ajuta la preluarea refugiaţilor, cât mai aproape de ţara lor", a punctat acesta.

Mai mult, a detaliat că "persoanele care fug din Afganistan nu visează - aşa cum spune uneori extrema dreaptă - să ne fure pâinea sau să vină la noi în ţară".

"Visul lor este să trăiască într-o ţară liberă. Au nevoie de condiţii umane, sper că acest lucru va fi posibil cât mai curând, când se vor schimba condiţiile politice, nu ştiu când. Există speranţă să revină în ţara lor", a mai afirmat secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro