CLOTILDE ARMAND:O să solicit împuternicirea Consiliului Local pentru a recalcula tarifele Romprest

G.B
Miscellanea / 24 iunie

O să solicit împuternicirea Consiliului Local pentru a recalcula tarifele Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că va solicita, în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, o împuternicire pentru a recalcula tarifele Romprest, potrivit Agerpres.

"O să solicit împuternicirea primarului pentru a recalcula tarifele operatorului de salubritate conform legii şi dacă nu va accepta operatorul de salubritate - pentru a rezilia contractul", a spus Clotilde Armand, în şedinţa Consiliului Local.

Ea a menţionat că pe ordinea de zi este şi un proiect pentru rezolvarea problemei sortării deşeurilor.

"În urmă cu o săptămână am avut o discuţie şi a existat o soluţie temporară pentru rezolvarea crizei salubrizării, aici în Sectorul 1. Dumneavoastră, Consiliul Local, sunteţi în măsură şi sunteţi abilitat să daţi dezlegarea pe termen lung a acestei probleme. Şi vă rog să vă aplecaţi cu toată responsabilitatea asupra propunerilor pe care primarul le face, să le discutaţi şi să luaţi cea mai bună hotărâre în interesul locuitorilor Sectorului 1. Vă asigur, în continuare, de întreaga responsabilitate a Prefecturii pentru a vă ajuta în demersurile pe care dumneavoastră le faceţi, interesul pe care şi Prefectura îl urmăreşte este acelaşi cu cel urmărit de dumneavoastră şi anume interesul locuitorilor din sector", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Ionel Tescaru, a amintit că una dintre măsurile stabilite de colegii săi în actul de control a fost ca autorităţile administraţiei publice locale ale Sectorului 1 să elaboreze şi aprobe documentaţia de atribuire a activităţii de sortare a deşeurilor municipale provenite din Sectorul 1 şi să iniţieze procedura de atribuire a contractelor, conform Legii achiziţiilor.

"Sectorul 1 va face, prin Direcţia de Investiţii/Achiziţii, va iniţia documentaţia de atribuire a sortării şi, în acelaşi timp, va face o negociere fără publicare - pentru că este un serviciu esenţial această activitate de salubritate - până la finalizarea procedurii de licitaţie. Va face achiziţie fără publicare cu 3-5 operatori de salubrizare ce vor depune şi pe care Sectorul 1 îi invita să facă oferte. Eu doar rog aparatul de specialitate din Primăria Sectorului 1 să fie atent la faptul că, în acest moment, mai există o activitate de gestiune directă prin acea Direcţie. Deci, în Sectorul 1 nu pot fi două tipuri de activităţi. Până la realizarea investiţiei staţiei de sortare - e o idee foarte bună să se facă propria staţie de sortare - va funcţiona gestiunea delegată, cu licitaţii, cu achiziţie directă, în prima parte. Dar gestiunea directă, vă rog foarte mult, să fie suspendată pe perioada celor 3 ani, pentru că nu pot fi două tipuri de gestiuni: şi directă şi delegată. Cel puţin din documentele pe care le-am consultat noi", a declarat Ionel Tescaru

În ceea ce priveşte o renegociere cu Romprest, el a menţionat că aceasta trebuie să plece de la noile cerinţe decise de autoritatea locală.

"Doamna primar a vorbit şi despre tarife şi negociere. Cu puţin timp înainte, am vorbit cu doamna primar în birou: renegocierea - e normal, autoritatea contractantă oricând solicită informaţii privind tarifele, este în interesul cetăţenilor - am stabilit câteva linii directoare, dar totul trebuie să plece de la noile cerinţe pe care le hotărâţi dumneavoastră împreună cu conducerea Primăriei, cu primarul, a noilor condiţii: frecvenţe de măturat, de spălat, de ridicare. Trebuie plecat de la condiţii şi atunci se va solicita o nouă ofertă de preţ şi o analiză riguroasă, transparentă şi, în final, în beneficiul tuturor", a adăugat Ionel Tescaru.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Femeie nebună! E canicula + shobolani in sectorul 1, cod roșu de mizerie neomarxistă de tip USRin Romania. Colcăie de homosexuali.

  Ca esti de buna credinta. Si vrednica. Straluceste Bucurestiul de cand au furat alegerile pentru tine.

  Adica SE MARESC TARIFELE!!!!

  semnat comenturi "cretine" 

  La parnaie cu tine, vrajitoareo ! Prin vrajile tale voodoo, prietenii tai, sobolanii si gunoaiele ne-au invadat Bucurestiul!

  1. Aveti o tara ca afara

  E jale in sectorul 1. Votati USR PLUS in continuare si se vor inmultii gunoaiele si sobolanii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro