Clotilde Armand: PNL şi PSD refuză înlocuirea ascensoarelor vechi, acest Consiliu Local trebuie schimbat în 2024

A.F.
Politică / 25 noiembrie 2023

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză PNL şi PSD că refuză înlocuirea ascen-soarelor vechi, apreciind că "acest Consiliu Local trebuie schimbat în 2024", conform news.ro

"Pentru actuala administraţie investiţiile în creşterea performanţei energetice a clădirilor reprezintă o prioritate de grad zero. Una dintre componentele esenţiale ale programului nostru în acest domeniu o constituie finanţarea de la bugetul local cu costuri zero pentru cetăţeni a înlocuirii ascensoarelor vechi şi uzate moral din blocurile Sectorului 1 cu unele noi, cu consum redus de energie. Majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a refuzat, în şedinţa din 23 noiembrie 2023, să dezbată şi să aprobe un proiect esenţial pentru locui-tori- "Rabla pentru ascensoare". Dacă acest proiect ar fi aprobat, Primăria Sectorului 1 ar decontat integral (100%) de la bugetul local lucrările realizate de Asociaţiile de proprietari de înlocuire a lifturilor vechi şi mari consumatoare de energie cu unele noi şi prietenoase cu mediul", transmite Primăria Sectorului, făcând referire la "numărul mare de solicitări venite din partea asociaţiilor de proprietari şi a cetăţenilor Sectorului 1 referitoare la înlo-cuirea ascensoarelor vechi cu unele noi şi performante energetic".

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză coaliţia PNL-PSD, pe care o numeşte "tox-ică", că are cu totul alte interese decât nevoile legitime ale comunităţii.

"Coaliţia PNL-PSD are cu totul alte interese decât nevoile legitime ale comunităţii Sec-torului 1 de a avea lifturi moderne şi sigure, de a trăi în clădiri performante energetic şi de a plăti facturi mai mici la curent. După principiul după noi potopul, această coaliţia toxică respinge orice investiţie majoră pentru binele comunităţii crezând că astfel vor câştiga alegerile de anul viitor şi vor relua jaful din banul public. Sunt convinsă că se înşeală, locu-itorii Sectorului 1 au înţeles cu cine au de-a face şi vor proceda în consecinţă: acest Con-siliu Local trebuie schimbat în 2024," a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Conform Primăriei, proiectul "Rabla pentru ascensoare" este un program uşor de imple-mentat, fără multă birocraţie, care dă posibilitatea asociaţiilor de proprietari să aibă con-trolul asupra acestor investiţii.

"Primăria Sectorului 1 a ajuns la acest proiect după ce timp de mai bine de un an, majori-tatea majoritatea PSD-PNL din Consilul Local a respins, în 17 şedinţe, un proiect similar prin care Primăria ar fi demarat o procedură de înlocuire a unui număr de 891 de ascen-soare. Valoarea totală a investiţiei era de 212.111.608 lei, inclusiv TVA. Precizăm că fosta administraţie locală a demarat două proceduri de achiziţie publică care aveau ca scop atribuirea unor contracte privind ascensoarele din Sectorul 1.Aceste proceduri priveau doar modernizarea ascensoarelor, şi nu înlocuirea acestora cu unele noi, şi se limitau doar la blocurile reabilitate termic. Cea de-a doua procedură se referea la înlocuirea a 60 de ascensoare, la preţuri supraevaluate la momentul respectiv/ ascensor", menăionează Primăria Sectorului 1.

Ambele proceduri au fost anulate pe motiv de neconformitate, susţine instituţia.

"În ciuda unei majorităţi ostile în Consiliul Local, care votează doar în favoarea grupurilor de interese pe care le servesc, noi am adus un program care rezolva rapid şi integral prob-lema ascensoarelor din blocurile din Sectorul 1. Unele dintre ele sunt adevărate pericole pentru locatari, au durata de viaţă depăşită. Nu am venit cu cârpeli, să mai schimbăm un buton aici, un şurub dincolo, noi vrem înlocuirea completă a tuturor ascensoarelor vechi din Sectorul 1. Avem bani, avem voinţă, proiectul doar trebuie să fie aprobat de consilierii locali. Îi aştept pe locuitorii Sectorului 1 într-un număr cât mai mare la următoarea şedinţă a Consiliului Local, pe care o voi anunţa din timp," a mai precizat Clotilde Armand.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. asa a grait sobolaneasa......

  1. :) :) !

  Decat cu Clotilde Armand,

  mai bine cu Viorica Dăncilă,

  macar e romanca de a noastra 

  Nici cu - Clotilde - "nu" imi este rusine!

  multe a facut... sa mai sta putin sa se "odihneasca" si sa termine cu "lauda si aratatul cu degetul"!!! 

  Sa vedem probleme nu cere inteligenta! 

  Sa imi arate solutiile = si nu doar sa arate - sa faca ! 

  Astia zici ca sunt la scoala...sa para intre ei... in timp ce toti copiaza toti nu isi fac temele...doar 1-23 pe acolo isi face treaba... ca la scoala. 

  s c c r e t 

  Ce vrea sa facă clotilda in prag de alegeri se cheamă mita electorala,asa ne spuneau usristii prin 2016- 2019,ups acum nu mai este ca de...sunt ei la butoane

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb