CLOTILDE ARMAND:"Un proiect de construire a 42 de staţii de încărcare pentru maşini electrice cu bani europeni a fost blocat"

V.G.
Politică / 9 august 2022

"Un proiect de construire a 42 de staţii de încărcare pentru maşini electrice cu bani europeni a fost blocat"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că un proiect care prevedea accesarea de bani europeni pentru a construi 42 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice a fost blocat de consilierii PNL şi PSD. "Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicaţie unui SRL părţi din domeniu public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de staţii de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetăţenilor Sectorului 1", acuză Armand, potrivit News.ro.

"PNL şi PSD au blocat să accesăm bani europeni pentru a construi staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice! În şedinţa de astăzi de Consiliul Local al Sectorului 1, consilierii PNL PSD au refuzat să accesăm bani europeni pentru a construi 42 de staţii de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Proiectul este astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local respins de PNL şi PSD vine într-o perioadă în care Guvernul (adică tot PNL şi PSD) depune eforturi pentru a mări numărul de staţii de încărcare pentru maşinile electrice cu ajutorul PNRR", a afirmat Clotilde Armand, astăzi, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că România şi-a asumat, într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, să construiască în următorii 4 ani peste 15.000 de staţii de încărcare pentru maşini electrice cu bani alocaţi prin PNRR.

"La Sectorul 1, însă, PNL şi PSD blochează demersurile noastre de a ajuta comunitatea locală. Amintesc că pe străzile din Bucureşti circulă peste 8.000 de vehicule electrice, iar peste 2.000 sunt înregistrate în Sectorul 1. Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicaţie unui SRL părţi din domeniu public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de staţii de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetăţenilor Sectorului 1. Proiectul PNL încalcă flagrant OUG 57/2019 Art. 349 care stabileşte clar cum un bun public se poate da în folosinţă gratuit. De altfel, proiecte similare au fost respinse de mai multe consilii locale pe motive de nelegalitate. Adică ce ne-a propus PNL se numeşte simplu: conflict de interese!", a susţinut primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a mai afirmat că proiectul a fost blocat "pentru a nu face primarul capital de imagine".

"Iată stimaţi cetăţeni cum au blocat PNL şi PSD un nou proiect de dezvoltare locală doar pentru că nu le-a ieşit nimic profitabil, pentru a nu face primarul capital de imagine (ferească Dumnezeu de aşa ceva!), pentru că asta ştiu ei să facă de 32 ani. Vă rog să nu uitaţi aceste episoade. Eu voi reveni din nou cu proiectele până când toţi aceşti consilieri vor pricepe că nu mai este cale de întors iar schimbarea este inevitabilă. De asemenea, rog comunitatea posesorilor de maşini electrice să ne susţină în următoarea şedinţă şi să le scrie liderilor PNL şi PSD că este nevoie ca de aer de staţii electrice în Capitală", a subliniat Armand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro