Clubul Presei de Turism - FIJET România: Top 10 destinaţii din ţara noastră pentru 2024

F.D.
Miscellanea / 12 februarie

Clubul Presei de Turism - FIJET România: Top 10 destinaţii din ţara noastră pentru 2024

România este o ţară care merită să fie promovată turistic, astfel că membrii Clubului Presei de Turism - FIJET România continuă proiectul intitulat "Destinaţiile FIJET România", ajuns la cea de-a doua ediţie.

Clubul Presei de Turism - FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acţiune de identificare a zece destinaţii deosebite din România, pentru a le face şi mai cunoscute, în ţară şi în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naţionale ale FIJET World) şi pentru a premia felul în care arată şi se mişcă turismul din zona respectivă, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Potrivit sursei citate, prin acest proiect se doreşte să se atragă atenţia asupra unor locuri din ţară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine şi oamenii merită să fie încurajaţi pentru eforturile depuse.

Pentru un turist străin care vine prima dată aici, România e o necunoscută mereu surprinzătoare. Din fericire, în ultima perioadă, românii au încercat (şi au şi reuşit) o implicare mai atentă în turism, de cele mai multe ori, plăcut surprinzătoare. România este o ţară care merită să fie promovată turistic, pentru că are ce să le ofere oaspeţilor care-i bat la poartă, indiferent de unde ar veni ei. Stăm încă slab la capitolul promovare turistică, mai slab decât vecinii noştri. De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinaţii deosebite din ţară, pentru a le face şi mai cunoscute, în ţară şi în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naţionale ale FIJET World), şi pentru a premia felul în care arată şi se mişcă turismul din zona respectivă.

Festivitatea de premiere a celor mai votate "Destinaţii FIJET România" este programată joi, 15 februarie, la ora 14.00, la Sala Madgearu, ROMEXPO, Pavilionul B2, în cadrul Târgului de Turism al României.

Iată care sunt cele 10 destinaţii selectate de către membrii FIJET Romania: Târgu Mureş, Timişoara, Grădiştea de Munte, Vânători-Neamţ, Iaşi, Sulina, Jurilovca, Borsec, Vatra Dornei şi Rimetea.

Rimetea este pe locul 1, urmată de Vatra Dornei şi de Borsec.

Alte propuneri susţinute de jurnaliştii Clubului Presei de Turism - FIJET Romania pentru 2024 au fost Moineşti (judeţul Bacău), Drăgăşani (pentru Muzeul Viei - Vinului - judeţul Vâlcea), Movileni (pentru Delta Moldovei - judeţul Iaşi), Şimleu Silvaniei (judeţul Sălaj), Horezu (judeţul Vâlcea) respectiv Baloteşti (pentru complexul Therme - judeţul Ilfov).

"Este un pur demers jurnalistic, prin care aducem în atenţia publicului destinaţii care nouă ne-au plăcut şi pe care le-am votat. Unele dintre ele poate că nu sunt vizitate de un număr impresionant de turişti, poate că nu sunt aşa de cunoscute, poate că nu au fost intens promovate, dar sunt locuri în care merită să ajungi măcar o dată în viaţă. Chiar este interesant acest exerciţiu,

de a bifa, din top 10 al Destinaţiilor FIJET România 2024, pe cele vizitate! De aceea, noi, membrii Clubului Presei de Turism FIJET România, am propus şi am votat locuri în care am ajuns şi care ne-au plăcut. Şi cu cât au plăcut mai multora dintre noi, cu atât au ajuns mai sus în topul realizat de noi, pe care îl prezentăm la început de an, în perspectiva vacanţelor pe care le programăm în acest an", declară Ştefan Baciu, preşedintele Clubului Presei de Turism - FIJET România şi iniţiator al proiectului.

"Proiectul Destinaţiile FIJET România este un demers jurnalistic necesar pentru promovarea unor destinaţii autohtone mai puţin cunoscute, dar care merită să fie descoperite de turistul român sau străin. Clasamentul cuprinde locuri vizitate de membrii Clubului Presei de Turism - FIJET Romania, jurnalişti care au prezentat, în scris, foto şi/sau video, destinaţiile respective, în media pentru care lucrează şi pe canalele social media personale. L-aş vedea mai mult ca pe o listă de propuneri pentru o vacanţă în România, nu ca pe o ierarhie a destinaţiilor autohtone în 2024", subliniază Grig Bute, vicepreşedinte al Clubului Presei de Turism - FIJET România şi coordonator al proiectului.

Clubul Presei de Turism - Federaţia Internaţională a Scriitorilor şi Jurnaliştilor de Turism (FIJET) România este asociaţie profesională, persoană juridică de drept privat română, fără scop patrimonial. Clubul Presei de Turism - FIJET România este format din jurnalişti profesionişti din presa scrisă, online, radio şi televiziune care înţeleg nevoile şi cerinţele membrilor asociaţiei şi colegilor. În cele 4 zile ale Târgului de Turism al României (15-18 februarie) vă aşteptăm şi la standul Clubului Presei de Turism FIJET România, 20B, din Pavilionul B2.

Trofeul "Mărul de Aur", care a ajuns, anul trecut, la Timişoara, a fost al 7-lea pe care îl primeşte România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air, municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi şi municipiului Oradea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb