Clusterele sunt chemate să dezvolte soluţii pentru refacerea lanţurilor de aprovizionare

F.D.
Companii / 28 iunie 2022

Clusterele sunt chemate să dezvolte soluţii pentru refacerea lanţurilor de aprovizionare

În perioada 22-24 iunie 2022 USH Pro Business şi ecosistemul de clustere din care face parte (Danube Engineering Hub, Danube Furniture Cluster, Bio Concept Valea Prahovei, Bio Danubius şi Romanian Textile Concept) a participat la Conferinţa Internaţională a Clusterelor ce a avut loc la Cluj-Napoca, conform unui comunicat de presă.

Evenimentul de talie internaţională a constat în sesiuni tematice, workshop-uri, brokeraje B2B/C2C în jurul temei centrale: "Sustainable Business Performance". Sub egida platformei europene a clusterelor ECCP (European Cluster Collaboration Platform) a avut loc loc prima ediţie a evenimentului "C2Lab" de regândire în contextul tranziţiei verzi şi digitale, a transformării industriale şi a lanţurilor globale.

În cadrul evenimentelor a avut loc şi Adunarea Generală a CLUSTERO (Asociaţia Clusterelor din România), principala platformă de cooperare, schimb de informaţii şi sprijin pentru dezvoltarea peisajului naţional al clusterelor unde Danube Furniture Cluster a fost admis ca membru. Invitatul special a fost Antonio Novo, Preşedintele Alianţei Europene a Clusterelor (ECA).

"Am participat la un eveniment în premieră destinat proceselor de co-creare şi identificare, prin capacitatea de inovare a clusterelor şi membrilor săi, a unor soluţii viabile adresate proceselor disruptive ale lanţurilor globale şi europene, şi de recreare a unor noi tipuri de legături de afaceri aliniate la marile provocări geo-politice, de securitate şi de combatere a schimbărilor climatice cu care se confruntă mediul de afaceri din România şi din Europa. Ne vom implica în mai multe zone tematice unde avem expertiză cum sunt agro-ecologia, designul şi schimbările climatice, energia verde, zona manufacturieră, digitalizarea, abordarea holistică a sănătăţii umane, adică domenii unde clusterele USH Pro Business sunt active " a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business.

"Iniţiativa Comisiei Europene este remarcabilă şi felicităm organizatorii, respectiv asociaţia Clustero şi consorţiul clusterelor din zona de Nord-Vest. Consorţiul nostru de clustere Wallachia Hub, care acoperă în special Muntenia şi alte regiuni din sudul ţării, şi-a adus contribuţia la atelierele de lucru şi se va implica în proiecte europene valoroase discutate cu acest prilej" a declarat prof.univ.dr. Irina Gabriela Rădulescu, manager al clusterului Danube Egineering Hub, care asigură secretariatul consorţiului de clustere Wallachia Hub.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

21 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9707
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6638
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1566
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7329
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.5847

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb