Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CNA a sancţionat postul B1TV cu amendă în valoare de 15.000 de lei

D.I.
Miscellanea /

CNA a sancţionat postul B1TV cu amendă în valoare de 15.000 de lei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţe publice în zilele de 4 şi 16 iulie, a sancţionat posturile B1TV şi Realitatea TV cu amendă în valoare de 15.000 de lei, respectiv somaţie publică, pentru încălcări ale unor prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate privind modul în care au fost reflectate, în perioada 06-09.06.2019, evenimentele din Valea Uzului în emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea TV şi România TV.

În şedinţa din 16 iulie, constatând încălcări ale dispoziţiilor Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, în emisiuni difuzate în data de 06.06.2019, Consiliul a decis să aplice o sancţiune postului B1 TV - amendă de 15.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 47 alin. (3) şi art. 67 la difuzarea emisiunii "Lumea lui Banciu". La stabilirea sancţiunii s-a ţinut cont şi de nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (4) în cadrul emisiunii "Talk B1".

De asemenea, Realitatea TV a primit somaţie publică. Radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 47 alin. (3) la difuzarea emisiunii "Lupta pentru România".

Ca urmare a analizării rapoartelor întocmite de Direcţia Control Digitalizare, Consiliul a decis să sancţioneze cu somaţie publică societatea LIDAS PROD S.R.L. pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 4 alin. (2) din Decizia CNA nr 72/2012.

În aceeaşi şedinţă, membrii Consiliului au aprobat solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice a societăţii I MEDIA PRODUCTION CO S.R.L. din Târgu Mureş pentru City TV Târgu Mureş.

Prevederile legislaţiei audiovizualului la care CNA a făcut referire sunt din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS