CNAIR a anulat şi a relansat în aceeaşi zi licitaţia pentru două secţiuni din Autostrada Transilvania

S.B.
Miscellanea / 26 ianuarie

CNAIR a anulat şi a relansat în aceeaşi zi licitaţia pentru două secţiuni din Autostrada Transilvania

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, joi seară, că a fost anulată şi relansată în aceeaşi zi licitaţia pentru secţiunile Poarta Sălajului - Zalău şi Zalău-Nuşfaleu, ale Autostrăzii Transilvania, informează news.ro.

Decizia a fost luată din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil.

"Am relansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului - Zalău (care include Tunelul Meseş) şi Zalău-Nuşfaleu, ale Autostrăzii Transilvania! Licitaţia anterioară a fost anulată tot astăzi în special din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil", a scris, joi seară, pe Facebook, Cristian Pistol.

Directorul CNAIR afirmă că documentaţia pentru noua procedură de achizitie publică a fost deja transmisă la ANAP pentru validare.

Contractul pentru construcţia celor 41 km (din care 2,8 km de tunel), are o perioadă de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare şi 60 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor).

"Finanţarea pentru acest contract (cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR) va fi asigurată prin POT (Programul Operational Transport). Contractul prevede inclusiv construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje (în lungime totala de aproximativ 13 km) şi a Tunelului Meseş (în lungime de 2,89 km)", a mai afirmat Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, după validarea documentaţiei de atribuire va fi publicat în SICAP Anunţul de Participare pentru adjudecarea contractului.

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au precizat, într-un comunicat de presă, că se are în vedere şi revizuirea documentaţiei în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent şi cu realitatea existentă în teren.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro