CNBC: Apple se va confrunta cu măsuri dure dacă anumite modificările nu vor respecta reglementările UE

A.F.
Companii / 27 ianuarie

CNBC: Apple se va confrunta cu măsuri dure dacă anumite modificările nu vor respecta reglementările UE

Apple se va confrunta cu măsuri dure dacă modificările aduse App Store nu vor respecta reglementările viitoare ale Uniunii Europene, a declarat vineri comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, citat de CNBC.

Pentru a se conforma cu noua Lege pentru pieţe digitale (Digital Markets Act - DMA) a UE, Apple va permite în curând dezvoltatorilor de software să-şi distribuie aplicaţiile pe dispozitivele Apple prin magazine alternative.

De la începutul lunii martie, dezvoltatorii vor putea oferi magazine de aplicaţii alternative pe iPhone şi vor putea renunţa la utilizarea sistemului de plată în aplicaţie al Apple, care percepe comisioane de până la 30%.

Cu toate acestea, criticii au spus că modificările nu merg suficient de departe, argumentând că structura comisioanelor Apple rămâne nedreaptă şi că modificările ar putea încălca DMA.

Întrebat despre planurile Apple, Breton a declarat în exclusivitate pentru Reuters: "DMA va deschide porţile internetului către concurenţă, astfel încât pieţele digitale să fie corecte şi deschise. Schimbarea are loc deja. Începând cu 7 martie, vom evalua propunerile companiilor, cu feedbackul terţilor."

El a adăugat: "Dacă soluţiile propuse nu sunt suficient de bune, nu vom ezita să luăm măsuri dure".

În noul regim al Apple în UE, dezvoltatorii vor trebui în continuare să trimită aplicaţii la Apple, pentru examinare pentru riscuri de securitate cibernetică şi fraudă evidentă.

Utilizatorii de dispozitive Apple din UE îşi vor putea alege, de asemenea, browserele web implicite şi aplicaţiile de plăţi fără contact, ceea ce înseamnă că ar putea efectua plăţi fără contact fără a utiliza sistemul Apple Pay.

Dar chiar dacă dezvoltatorii optează să nu folosească App Store sau sistemul de plată al Apple, li se va cere totuşi să plătească "un comision de tehnologie de bază", de 50 de euro cenţi pe cont de utilizator pe an.

Apple a declarat vineri că acest comision de tehnologie de bază se aplică doar dezvoltatorilor care aleg să opteze pentru noile condiţii de afaceri.

Conform noilor condiţii comerciale pentru aplicaţiile din UE, Apple estimează că 99% dintre dezvoltatori ar reduce sau menţine comisioanele pe care le datorează Apple, a spus compania.

Cu milioane de utilizatori gratuiţi, companii precum Meta şi Spotify vor fi afectate mai mult decât dezvoltatorii mai mici.

Niciuna dintre companii nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Criticii Apple au avertizat că aceste compromisuri ale Apple oferă puţine beneficii.

Andy Yen, fondatorul şi CEO-ul companiei de software Proton, axată pe confidenţialitate, a declarat: "Permiterea plăţilor şi a pieţelor alternative pare pozitivă la suprafaţă, dar condiţiile ataşate noilor politici ale Apple înseamnă că, în practică, va fi imposibil pentru dezvoltatori să beneficieze de ele."

Paulo Trezentos, CEO al magazinului de aplicaţii alternative Aptoide, a declarat: "Am auzit zvonuri că urmau unele schimbări, dar nu ne aşteptam să fie atât de amănunţite. A fost cu siguranţă o mişcare bună, dar comisioanele sunt încă prea mari. Ne pregătim să trimitem feedback oficial Comisiei Europene".

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat: "Luăm notă de anunţurile Apple înainte de termenul limită de conformitate din 7 martie. Nu comentăm aceste anunţuri. Încurajăm cu tărie pe cei desemnaţi să-şi testeze propunerile cu terţi."

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb