CNBC: Bursele europene au încheiat tranzacţiile în creştere

A.F.
Internaţional / 2 decembrie 2023

CNBC: Bursele europene au încheiat tranzacţiile în creştere

Bursele europene au închis vineri în creştere, continuând tendinţa pozitivă în prima zi a lunii decembrie, după ce în noiembrie au consemnat cea mai bună evoluţie din ianuarie, pe fondul unei creşteri globale a acţiunilor şi obligaţiunilor, transmite CNBC.

Indicele Stoxx 600 a închis în urcare cu 1%, acţiunile miniere conducând câştigurile, cu o creştere de 4,2%, după ce sectorul de producţie din China a înregistrat o expansiune neaşteptată.

Indicele Stoxx a cavansat cu 6,45% în noiembrie, potrivit datelor LSEG, pe măsură ce acţiunile au lăsat în urmă trei pierderi lunare consecutive.

Bursele majore au încheiat ziua într-o notă optimistă, în urma datelor semnat care au arăta că inflaţia din zona euro a încetinit la 2,4%, de la 2,9% în octombrie, fiind semnificativ mai scăzută decât prognozele.

Oficialii Băncii Centrale Europene au respins în mod repetat aşteptările investitorilor cu privire la reducerea ratelor dobânzilor de anul viitor, insistând că este prea devreme pentru a discuta când ar putea veni acestea.

Cu toate acestea, cifrele proaspete au determinat observatorii pieţei să sugereze că BCE ar putea avea nevoie să-şi revizuiască previziunile de inflaţie şi au alimentat aşteptările pentru o primă reducere în aprilie.

Temperarea inflaţiei din SUA şi semnele de rezilienţă economică continuă au determinat, de asemenea, o creştere a acţiunilor şi obligaţiunilor din SUA.

Indicele DAX al bursei germane a crescut cu 1,12%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,48%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 1,01%. Indicele italian FTSDE MIB a crescut cu 0,64%, iat IBEX 35 al bursei spaniole a avansat cu 0,82%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb