CNCAV:În ultimele 24 de ore au fost vaccinate aproximativ 6.000 de persoane

G.B
Miscellanea / 21 februarie

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate aproximativ 6.000 de persoane

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, astăzi, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate aproximativ 6.000 de persoane, din care circa o mie cu prima doză, informează News.ro.

Potrivit CNCAV, 6.024 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 1.031 au primit prima doză de ser sau doza unică de vaccin produs de Johnson & Johnson. De asemenea, 40 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi cu prima doză.

Alte 2.923 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia / doza de rapel, în cazul serului Johnson & Johnson.

În acelaşi interval, au fost raportate trei reacţii adverse: câte una la vaccinurile Pfizer, Moderna şi Pfizer pediatric. Alte 126 de reacţii adverse sunt în curs de investigare; nu au fost raportate cazuri severe.

Numărul total al persoanelor vaccinate este de 8.104.736, din care 8.048.492 cu schema completă. Până în prezent, au fost vaccinaţi 8.350 de copii din categoria de vârstă 5-11 ani, din care 3.705 cu schema completă. Totodată, 2.508.697 de persoane au fost vaccinate, până în prezent, cu doza a treia/ doza de rapel.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. SINDROMUL INIMII FRÂNTE: Autopsiile arată că vaccinarea adolescenților împotriva COVID-19 are consecințe cu totul dramatice

  Patologii care au analizat rezultatele autopsiilor a doi adolescenți care au murit la câteva zile după ce au făcut vaccinul COVID-19 de la Pfizer au ajuns la concluzia că moartea le-a fost cauzată de vaccin, arată The Defender. 

  Cei trei patologi, dintre care doi sunt medici legiști, și-au publicat constatările în data de 14 februarie într-un articol apărut online - intitulat „Autopsy Histopathologic Cardiac Findings in Two Adolescents Following the Second COVID-19 Vaccine Dose” (Constatări histopatologice din probele de țesut cardiac prelevate în timpul autopsiei a doi adolescenți după a doua doză de vaccin COVID-19) - în Archives of Pathology and Laboratory Medicine. 

   

  Doi adolescenți au fost declarați morți în locuințele lor la trei, respectiv patru, zile după ce li s-a administrat a doua doză de vaccin COVID-19 de la Pfizer-BioNTech. 

   

  Nu existau dovezi de infectare activă sau anterioară cu SARS-CoV-2. Adolescenții au avut rezultate negative la testele toxicologice (adică nu s-au găsit droguri sau otrăvuri în corpul lor). 

  Acești băieți au murit din cauza vaccinului. 

   

  Examenul histopatologic al țesutului lor cardiac a relevat încă un aspect important: Niciuna dintre cele două inimi nu prezentau semne de miocardită tipică. 

   

  În schimb, autorii au găsit dovezi de modificări, observabile la microscop, care corespund unei forme diferite de afecțiune cardiacă, numită cardiomiopatie toxică. Ei au scris: 

   

  „Afectarea miocardică observată la aceste inimi post-vaccin este diferită de miocardita tipică și are un aspect care seamănă cel mai mult cu o cardiomiopatie de stres (toxică) mediată de catecolamine.” 

   

  Autorii au explicat mai detaliat ce au observat la microscop: 

  „Examinarea histopatologică nu demonstrează o miocardită tipică... În aceste două cazuri post-vaccinare, există arii cu benzi de contracție și miocite hipereozinofile diferite de o inflamație.” 

   

  „Acest model de leziune este în schimb asemănător cu ceea ce se observă în miocardul pacienților care sunt diagnosticați clinic cu cardiomiopatie Takotsubo, toxică sau "de stres" - o afecțiune miocardică temporară care se poate dezvolta la pacienții cu factori de stres fizic, chimic sau, uneori, emoțional extrem.” 

   

  „Cardiomiopatia de stres este un proces ischemic mediat de catecolamine, întâlnit în cazul unui nivel ridicat de catecolamine în absența unei boli coronariene sau a spasmului. A mai fost numită și "disfuncție miocardică neurogenă" și "sindromul inimii frânte".” 

   

  Patologii au stabilit că la acești doi băieți a fost vorba de un mecanism diferit de afectare cardiacă, distinct față de un proces pur infecțios care ar rezulta direct dintr-o infecție virală precum COVID-19. 

   

  Aceasta este o constatare importantă. Ar putea exista o modalitate de a distinge afectarea cardiacă rezultată în urma unei infectări cu SARS-COV-2 de afectarea cardiacă survenită atunci când vaccinul predispune pacientul la cardiomiopatie de stres înainte de a contracta COVID-19. 

  Cu toate acestea, autorii se feresc să presupună că afecțiunile cardiace cauzate de COVID-19 pot fi întotdeauna diferențiate cu ajutorul microscopului de cele provocate de vaccinurile COVID-19.

  1. Trebuie identificati factorii de risc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro