CNCAV: Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

G.U.
Miscellanea / 13 ianuarie

 Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani

Începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-COVID, informează Agerpres.

Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a informat astăzi despre modalităţile de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie.

"Astăzi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare", a precizat CNCAV, într-un comunicat de presă.

Specialiştii subliniază că:

- sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile şi pe platforma naţională de vaccinare;

- schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze

se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

- dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 micrograme.

CNCAV menţionează că vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

"În urma finalizării evaluării datelor ştiinţifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidităţi şi care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2. Reglementările menţionate se bazează pe studiile de siguranţă şi recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Comirnaty. Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 micrograme) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 micrograme) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2)", arată CNCAV.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. De când,, vaccinarea" anticovid este,, IMUNIZARE" DIN MOMENT CE VACCINAȚII SE ÎMBOLNĂVESC MAI ABITIR DECÂT NEVACCINAȚII?

  1. Asa ti-a spus trolul sef?

   ai dreptate , nu putem vorbi de imunizare... avand in vedere ce efecte are serul anti-covid asupra sistemului imunitar pe termen mediu si lung (de distrugere a sistemului imunitar si a memoriei sale) ... mai degraba propun termenul de "dezimunizare"

   Conflictul tau cu administratorul opiniilor mi-a fost adus la cunostinta.

   Opinia ti-a fost eliminata pentru ca incalca prevederea regulamentara prin care este interzisa propaganda. 

   Iti atrag atentia ca insultele la adresa echipei ziarului atrag suspendarea dreptului de postare a comentariilor.

   Multumesc! 

   Mai bine foloseste-l pe ala de "dezumanizare" ca doar pentru antivaccinistii antisistem aia care se vaccineaza nici nu mai sunt oameni ci oi, babuini etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro