CNCD s-a autosesizat după declaraţii controversate ale viceprimarului Bădulescu

D.D.
Miscellanea / 4 aprilie 2019

Aurelian Bădulescu (Sursa foto: Twitter)

Aurelian Bădulescu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Astzalos Csaba, a anunţat că CNCD s-a autosesizat în cazul viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, după ce Newseek a relatat că acesta a făcut o serie de declaraţii considerate antisemite de comunitatea evreiască.

"Recomandarea mea este să vă întoarceţi de unde aţi venit, să mă lăsaţi să am eu grijă de morţii neamului meu", este răspunsul viceprimarului Bădulescu, pe care l-a primit preşedintele Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) din România, care a criticat intenţia lui Bădulescu de a amplasa un bust al mareşalului Antonescu în Capitală, a relatat Newsweek.

Săptămâna trecută, viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, pentru Newsweek România, că vrea să propună amplasarea unui bust al mareşalului Antonescu în Bucureşti, după ce a fost acuzat de antisemitism. Anterior, Bădulescu a criticat propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie amplasat în centrul Bucureştiului, pentru că ar fi un loc "încărcat de românism".

După aceste declaraţii, directorul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) din România a a criticat, într-o scrisoare adresată comunităţii internaţionale, intenţia viceprimarului Bădulescu. Totodată, MCA România i-a cerut primarului Gabriela Firea un punct de vedere oficial faţă de reacţiile viceprimarului.

"Ultimul bust al mareşalului Antonescu a fost înlăturat din curtea unei biserici din Bucureşti după patru ani de proteste ale centrului, în 2006. Este extrem de deranjant că, 13 ani mai târziu, viceprimarul Bucureştiului ia poziţie împotriv amplasării Muzeului Holocaustului în centrul oraşului, în timp ce susţine amplasarea unui bust al unui criminal de război. Promovarea şi propunerea unui proiect care onorează memoria unui criminal de război nu ofensează doar memoria victimelor Holocaustului, unele dintre ele încă în viaţă, ci încalcă şi legea. Faptul că un viceprimar abuzează de poziţia sa pentru a-şi asuma un proiect care onorează memoria unui criminal de război, ignorând deliberat legea, arată o realitate deranjantă, tristă şi inacceptabilă: dacă Consiliul General al Municipiului Bucureşti aprobă un asemenea proiect, România regresează cu 20 de ani în ceea ce priveşte asumarea crimelor comise în timpului celui de-Al Doilea Război Mondial împotriva evreilor şi romilor", se arată într-o scrisoare deschisă a lui Maximilian Marco Katz, directorul MCA România, adresată comunităţii internaţionale.

În replică, viceprimarul Aurelian Bădulescu, care s-a prezentat drept "cetăţean român creştin-ortodox", a ţinut să-i atragă atenţia directorului MCA că nu a scris în limba română şi să "se întoarcă de unde a venit".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce facem noi aici? Acesta este eroul hastag al retarzilor din piata. Cel care lupta cu Dragnea si aliatul lui Firea.

    Cum se poate sa spuneti despre Badulescu asa lucruri urate? Dar despre Augustin Lazar, procurorul tortionar comunist? Numai eroi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro