CNN: Cabinetul israelian aprobă redeschiderea trecerii de la Erez şi folosirea portului Ashdod

A.F.
Internaţional / 5 aprilie

CNN: Cabinetul israelian aprobă redeschiderea trecerii de la Erez şi folosirea portului Ashdod

Cabinetul de securitate al Israelului a aprobat, joi, redeschiderea trecerii de la Erez, dintre Israel şi nordul Fâşiei Gaza, pentru prima dată de la atacurile Hamas din 7 octombrie, a declarat un oficial israelian pentru CNN.

Redeschiderea are ca scop permiterea ca mai multe ajutoare umanitare să ajungă în Gaza, a spus oficialul.

Cabinetul a aprobat, de asemenea, folosirea Portului israelian Ashdod pentru a ajuta la transferul mai multor ajutoare în enclavă.

Trecerile terestre în Gaza, prin care în mod obişnuit a ajuns pe teritoriu cea mai mare parte a ajutoarelor vitale, rămân sub restricţii severe din partea Israelului. Agenţiile umanitare au acuzat Israelul de încetinirea intrării ajutoarelor în teritoriul devastat de război, deşi Israelul a afirmat că nu are "vreo limită" privind cantitatea de ajutoare care pot fi introduse.

Înainte de începerea războiului, Israelul a restricţionat tot accesul maritim şi aerian spre şi dinspre Gaza, iar trecerile terestre erau ţinute sub control strict. Existau două treceri funcţionale spre enclavă: Erez, pentru mişcarea persoanelor, şi Kerem Shalom, pentru mărfuri.

Gaza mai are şi o trecere spre Egipt, la Rafah, care este controlată de autorităţile egiptene. Deşi Israelul nu are un control direct asupra acestei treceri, monitorizează toată activitatea din sudul Gaza.

Deschiderea trecerii ar fi "o veste binevenită" şi "cu siguranţă în concordanţă" cu ceea ce premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a spus, joi, preşedintelui Joe Biden, a declarat pentru CNN consilierul de securitate naţională de la Casa Alba, John Kirby.

Kirby a afirmat că nu văzuse ştirea, "dar dacă este adevărat este cu siguranţă în concordanţă cu ce am auzit astăzi de la prim-ministru în ceea ce priveşte anunţurile pe care le vor face în următoarele ore şi zile despre deschiderea de treceri, sporind accesul organizaţiilor umanitare pentru a duce hrană, apă, medicamente şi combustibil pentru oamenii din Gaza".

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb