CNN: Doar 100 de camioane cu ajutoare umanitare au intrat luni în Gaza

A.F.
Internaţional / 5 decembrie 2023

CNN: Doar 100 de camioane cu ajutoare umanitare au intrat luni în Gaza

Doar 100 de camioane care transportau ajutoare umanitare şi 69.000 de litri de combustibil au intrat în Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah, a anunţat Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) într-o declaraţie făcută marţi dimineaţă, ora locală, potrivit CNN.

Un "scenariu şi mai infernal este pe cale să se desfăşoare" dacă nu se permite intrarea mai multor ajutoare în Gaza, a declarat luni coordonatorul umanitar al ONU, Lynn Hastings, într-o declaraţie.

"Această cifră este cu mult sub media zilnică de 170 de camioane şi 110.000 de litri de combustibil care intraseră în timpul pauzei umanitare implementate între 24 şi 30 noiembrie", se arată în declaraţie.

OCHA a adăugat că distribuţia de ajutoare în Khan Younis "s-a oprit în mare parte" din cauza luptelor intense, în timp ce în Rafah a avut loc o distribuţie limitată de ajutoare, în principal făină şi apă. Anterior, luni, ora locală,

Coordonatorul activităţilor guvernamentale din Israel în Teritori (COGAT) a declarat că 180 de camioane cu ajutoare au intrat în Gaza, susţinând că volumul de ajutoare a fost similar cu cel primit de Gaza în timpul armistiţiului de şapte zile. Camioanele - care transportau alimente, apă, echipamente medicale şi alte bunuri - au fost trimise "la cererea administraţiei americane şi în coordonare cu Egiptul", a declarat un purtător de cuvânt al COGAT.

"Toate echipamentele au fost inspectate la punctul de trecere Nitsana înainte de a fi autorizate să intre în Fâşia Gaza", se arată în declaraţie, referindu-se la locul în care Israelul verifică bunurile transportate înainte de a intra în Gaza. Volumul de ajutor este similar cu sumele pe care Gaza le primea în timpul armistiţiului care a durat şapte zile şi care acum a expirat.

COGAT a mai spus că două cisterne cu motorină au fost trimise din Egipt către agenţiile de ajutor umanitar care operează în Gaza.

"Admiterea combustibililor, care sunt destinaţi funcţionării infrastructurii vitale din Fâşia Gaza, a fost coordonată şi supravegheată de Israel", a declarat acesta.

Un "scenariu şi mai infernal este pe cale să se desfăşoare" dacă nu se permite intrarea mai multor ajutoare în Gaza, a declarat luni coordonatorul umanitar al ONU, Lynn Hastings, într-o declaraţie.

Cantitatea actuală de ajutor este insuficientă, iar condiţiile necesare pentru a livra ajutorul în Gaza nu există, potrivit lui Hastings, coordonator special adjunct pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu şi coordonator rezident al Naţiunilor Unite pentru Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb