CNN: Secretarul general al ONU anunţă că nouă membri ai personalului UNRWA au fost concediaţi

A.F.
Internaţional / 28 ianuarie

CNN: Secretarul general al ONU anunţă că nouă membri ai personalului UNRWA au fost concediaţi

Dintre cei 12 membri ai personalului UNRWA care ar fi fost implicaţi în atacul mortal comis de Hamas pe 7 octombrie în Israel, nouă au fost concediaţi, unul a fost ucis, iar identitatea altor doi este "în curs de clarificare", a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, citat de CNN.

"Organizaţia Naţiunilor Unite ia măsuri rapide în urma acuzaţiilor extrem de grave împotriva mai multor membri ai personalului Agenţiei ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA)", a declarat duminică Guterres, adăugând că organismul de supraveghere al ONU a lansat deja o anchetă şi că urmează o analiză independentă.

"Orice angajat al ONU implicat în acte de terorism va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală", a mai spus secretarul general.

Cu toate acestea, el a îndemnat ţările să continue asistenţa financiară pentru UNRWA, care sprijină 2 milioane de locuitori din Gaza care depind de acest "ajutor critic" pentru "supravieţuirea zilnică", avertizând că finanţarea actuală a agenţiei "nu îi va permite să îndeplinească toate cerinţele pentru a-i sprijini în februarie".

"Deşi le înţeleg îngrijorarea - eu însumi am fost oripilat de aceste acuzaţii - fac un apel ferm la guvernele care şi-au suspendat contribuţiile pentru ca, cel puţin, să garanteze continuitatea operaţiunilor UNRWA", a declarat Guterres.

"Presupusele acte abominabile ale acestor membri ai personalului trebuie să aibă consecinţe. Dar zecile de mii de bărbaţi şi femei care lucrează pentru UNRWA, mulţi dintre ei în unele dintre cele mai periculoase situaţii pentru lucrătorii umanitari, nu trebuie să fie penalizaţi. Nevoile stringente ale populaţiilor disperate pe care le deservesc trebuie să fie satisfăcute", a declarat el.

În urma acuzaţiilor aduse UNRWA, nouă ţări au întrerupt până în prezent finanţarea pentru principala agenţie ONU din Gaza.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce oare nu "transpira " si acuzatiile concrete ce se aduc acestor angajati ai UNRWA ? Noua au fost concediati ,unul a fost ucis (!).De cine ?O chestie cam neclara ,cam balbaita !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb