CNVM obligă Sibex să convoace acţionarii

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 07 iunie 2011

CNVM obligă Sibex să convoace acţionarii

Arbitrul pieţei de capital şi-a trimis un reprezentant la Bursa de la Sibiu

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) obligă Consiliul de Administraţie al Bursei de la Sibiu să numească un administrator provizoriu, până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor, în locul şefului HTI Valori Mobiliare, Cosmin Ivan, care a demisionat la începutul lunii trecute, potrivit unei Ordonanţe de vineri.

Arbitrul pieţei de capital a mai obligat Consiliul de Administraţie al Sibex să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor, în termen de două zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanţei, în vederea alegerii unui administrator pe locul vacant din CA pe o perioadă egală cu cea rămasă până la expirarea mandatului lui Cosmin Ivan şi pentru validarea celui de-al doilea conducător al societăţii, potrivit Statutului societăţii.

Ordonanţa vine în contextul în care în piaţă existau aşteptări cu privire la validarea, de către CNVM, a membrilor Consiliului de Administraţie ales în Adunarea Generală de la finele lunii aprilie. Aplicarea deciziei AGA a fost, însă, suspendată, în instanţă, la mijlocul lunii trecute, determinând CNVM să pună în stand-by validarea administratorilor aleşi în aprilie.

"Noi nu putem să trecem peste decizia instanţei, hotărârile Tribunalului Sibiu fiind valabile erga omnes (n.r. opozabilă tuturor)", a declarat, pentru ziarul "BURSA", comisarul CNVM, Bogdan Chetreanu, adăugând: "Mai întâi, această problemă trebuie rezolvată în instanţă, pentru că noi, practic, nu avem ce valida acum, dat fiind că alegerea unui nou CA a fost suspendată. După rezolvarea acestei probleme, vom trece la validarea noilor administratori... Ne aşteptăm ca aceştia să nu pună probleme de eligibilitate.

Ordonanţa Comisiei obligă vechiul CA să se întâlnească şi să coopteze un administrator provizoriu... Practic, ei pot să coopteze pe oricine... Interesul nostru este ca această societate (n.r. Sibex) să funcţioneze normal, ca şi până acum".

Potrivit unor surse din piaţă care nu au dorit să le fie menţionate numele, CNVM a mai decis să îşi trimită un reprezentant la Bursa de la Sibiu, pentru o perioadă de două luni, în persoana domnului Popescu Moscu.

Vechiul Consiliu de Administraţie al Sibex este format din Teodor Ancuţa, Dan Simionescu (SIF Transilvania), Gabriel Filimon (SAI Muntenia) şi Anton Ionescu de la "Broker Cluj". Administratorii aleşi la AGA din aprilie sunt: Gabriel Filimon, Dan Simionescu, Paul Miclăuş, Alexandru Găitan şi Cristian Sima.

Reprezentanţii Sibex au anunţat că au făcut recurs împotriva deciziei instanţei care a dispus, prin Ordonanţă preşedinţială, suspendarea executării hotărârilor luate în AGOA şi AGEA din aprilie, la solicitarea lui Nicolae Vaidescu, WK Group SRL şi International ESI. Pe rolul Tribunalului Sibiu mai există, însă, şi un alt proces, în care domnul Vaidescu şi cele două societăţi au solicitat anularea hotărârilor AGA. Următorul termen în acest proces a fost fixat pe 8 iunie.

Reprezentanţii Sibex au anunţat, ieri, că societatea a solicitat validarea individuală numai a domnilor Cristian Sima, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan în calitate de membri ai CA, dar CNVM a solicitat societăţii depunerea documentaţiei necesare pentru validarea domnilor Gabriel Filimon şi Dan Simionescu, în contextul în care, potrivit Hotărârii AGOA din 29 aprilie, a fost revocată întreaga componenţă a CA.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Sibex, solicitările respective urmează să fie soluţionate de Comisie ulterior pronunţării instanţei cu privire la suspendarea hotărârilor AGOA.

În acelaşi document este precizat faptul că CNVM nu se pronunţă cu privire la solicitarea operatorului de piaţă de validare individuală a membrilor Cristain Sima, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan în calitate de membri CA, având în vedere că efectele hotărârilor AGOA din 29 aprilie sunt suspendate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Eu as vrea sa fac un recurs la toata piata de capital. Poate o facem romineasca.Sau internationala.Ca asta cu oieri machidoni si veterinari mioritici e prea complicata pentru mintile unor investitori calificati.A ajuns o piata de nacalificati.Reglementati de CNVM.Care e ocupat cu pagubitii FNI.Care nu investesc in piata.Investesc in avocati.

    Macar la Sibex Sima vrea sa fie director general dupa ce a cumparat actiuni de cateva milioane. La BVB criteriile pentru CEO sunt legate de performantele in sporturi olimpice ; canotaj si judo si mai ales.....curling..

    1. Ofi cumparat Sima actiuni ''de cateva milioane ca stie sa si le recupereze repede -intra rapid pe ''jocurile''interzise pres. de bursa si-si recupereaza rapid investitia ,asa cum a facut-o in primele zile cand nu era inca mandatat pres.(si nici acum nu e )-noroc ca presedintele i=nostru i-a aratat lungul nasului si l-a trimis la plimbare ;timpul o sa confirme ca cei doi s&s sunt niste ciolanisti .Acum ne-am lamurit ca si d. Mache -mafalda de Buc. isi da doar cu presupusul,,ptr.d-lui CNVM-eaua nici n-ar trebui sa existe ,jurnalistii stiu totul si incurajeaza disputrle ca sa li se vanda ziarul !Ia ,mai stati toti ''pe coada''!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro