COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI:"Kurzarbeit sau flexibilizarea regimului de muncă aduce o gură de oxigen extrem de importantă în economie"

C.I.
Miscellanea / 2 aprilie 2021

"Kurzarbeit sau flexibilizarea regimului de muncă aduce o gură de oxigen extrem de importantă în economie"

Kurzarbeit sau flexibilizarea regimului de muncă, cerut de 8 luni de zile de mediul de afaceri şi promulgat astăzi de Preşedintele României, va aduce o gură de oxigen extrem de importantă în economie, cu beneficii sociale importante, declară reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), conform Agerpres.

"Din estimările Guvernului este de aşteptat ca 60.000 de companii din sectoarele extrem de afectate de criză, cum sunt industriile ospitalităţii şi a evenimentelor, cultura şi sportul, să poată menţine sau readuce în activitate cu timp parţial de muncă în jur de 500.000 de angajaţi", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, impactul va fi acela că măsurile sanitare vor putea fi uşor corelate cu disponibilitatea forţei de muncă, iar închiderea, deschiderea sau deschiderea parţială a businessurilor va putea fi făcută cu agilitatea de care e nevoie în această perioadă.

Dragoş Anastasiu, coordonator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a declarat: "Astăzi marcăm o zi importantă, aceea în care aceste măsuri importante luate în economiile occidentale vor fi implementate în România. Salutăm susţinerea de până acum a Preşedintelui şi a Guvernului şi continuăm să ne bazăm pe ea. Flexibilizarea muncii aduce optimism în sectoarele afectate şi avem speranţa că implementarea legii se va face cu viteza luminii, de care avem acum nevoie."

CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Kurzarbeit e o mare magarie intr-un stat slab ca Romania

  de ce? 

  patronul trece angajatul pe 2 ore/zi munca si apoi il munceste ca la nebuni si il plateste cand vrea si daca vrea 

  si angajatul nu se poate revolta ca pierde amaraciunea de job 

  i-ati vandut si pe romani

  o sa platiti si pentru asta!  

  1. Eu zic sa te informezi. Patronul nu te trece în kurzarbeit când vrea el. Numai când se află în stare de dificultate sau excepțională în perioada de stare de alertă sau stare de urgență. Apoi trecerea se face cu preaviz de cinci zile și acordul scris al sindicatului ori reprezentantului salariaților. Așa scrie un lege.iar în perioada de kurzarbeit sunt interzise concedierile colective. Plus bonus , 75% din salariu e decontat de stat patronului la valoarea maxima a salariului mediu pe economie. Așa că eu zic că e o măsură bună.

   "Plus bonus , 75% din salariu e decontat de stat patronului la valoarea maxima a salariului mediu pe economie"(sic)...deci statul plateste salariul pentru angajatii unui patron privat :-)...dar privatii astia "da dreapta" sunt cu gura mare ca ei tin in spate economia. Ei tin economia, dar profit vesnic nu au, deci statul nu vede un ban, statul trebuie sa la cumpere produsele scumpe si proaste ca daca erau bune ieseau cu ele la export sa incaseze euro si nu lei si in plus mai nou statul trebuie sa le plateasca si salariile...sa tot fii "antreprenor da dreapta" :-)

  Se aplica începând cu luna martie 2021, retroactiv sau de la data promulgării?

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro