Cojocaru (MApN) a participat la reuniunea Grupului în domeniul Apărării cu SUA

E.M.
Internaţional / 15 septembrie

Cojocaru (MApN) a participat la reuniunea Grupului în domeniul Apărării cu SUA

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat joi la o rundă de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii, informează Agerpres.

Secretarul de stat a făcut o prezentare detaliată asupra situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, din perspectiva atacurilor recente asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, în imediata apropiere a graniţelor României.

De asemenea, oficialul român a adus în discuţie prefigurarea unei agende consistente pentru Summit-ul NATO de la Washington, de anul viitor, când se vor împlini 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei.

"Din 24 februarie 2022, am demonstrat împreună ce înseamnă solidaritatea şi faptul că nu putem fi dezbinaţi, indiferent cât de dificile ar fi provocările cu care ne confruntăm", a spus Simona Cojocaru.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a oferit secretarului de stat Simona Cojocaru cea mai înaltă distincţie pentru străini a Departamentului Apărării al SUA, "Medal for Exceptional Public Service", în semn de recunoaştere a eforturilor depuse în consolidarea Parteneriatului strategic România - SUA, cu prilejul vizitei la Washington.

La reuniune, delegaţia americană a fost condusă de Celeste Wallander, asistentul pentru securitate internaţională al secretarului apărării SUA.

Discuţiile din cadrul acestui format de cooperare bilaterală, care se reuneşte anual, au vizat evoluţia războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina şi consecinţele sale la nivel regional şi global, postura forţelor americane în România, sprijinul SUA în procesul de modernizare al Forţelor Armate Române, situaţia de securitate din regiunea Indo-Pacifică şi Africa, stadiul implementării foii de parcurs privind cooperarea în domeniul apărării, precum şi perspectivele evoluţiei relaţiei bilaterale privind această componentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb