Colaborare româno-franceză în domeniul educaţiei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Doamna Ligia Deca, şi E.S. Doamna Laurence AUER, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti. (Sursă foto: Facebook / Ministerul Educaţiei - România)

Ministrul Educaţiei, Doamna Ligia Deca, şi E.S. Doamna Laurence AUER, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti. (Sursă foto: Facebook / Ministerul Educaţiei - România)

Învăţământul autohton încă îşi caută un făgaş pe care să se aşeze, după 33 de ani de încercări mai mult sau mai puţin reuşite. "Soluţia franceză" în acest domeniu a dat roade cu foarte mulţi ani în urmă, aş că reprezintă o variantă. Consolidarea cooperării în domeniul învăţământului bilingv, prin extinderea reţelei de licee bilingve, formarea cadrelor didactice şi de formatori au fost unele dintre temele abordate de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi ambasadoarea Franţei, Laurence Auer.

Alte teme discutate au vizat posibilităţile de relansare a cooperării în domeniul învăţământului profesional şi tehnic, cu o mai bună implicare a operatorilor economici francezi prezenţi în România, identificarea unor soluţii concrete privind modalităţile de certificare şi de recunoaştere a competenţelor lingvistice dobândite de elevi, în acord cu recomandările europene, în urma susţinerii probelor de Bacalaureat la două limbi străine de circulaţie internaţională. De asemenea, s-a mai discutat despre identificarea unor noi teme de interes comun în dezvoltarea cooperării în domeniul învăţământului superior, "o mai bună promovare" a filierelor universitare francofone din România, inclusiv pe portalul https://studyinromania.gov.ro/. În domeniul educaţiei colaborarea este esenţială.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro