COLETĂRIA.RO:Volumul de colete livrate din U.E. către România s-a dublat în primele luni ale anului

A.P.
Companii / 29 aprilie

Volumul de colete livrate din U.E. către România s-a dublat în primele luni ale anului

Pandemia de COVID-19 a acţionat ca un accelerator pentru magazinele online şi companiile de curierat, care au investit în extinderea capacităţii logistice, depozitare, tehnologie şi flote. A fost momentul decisiv şi pentru multe dintre business-urile exclusiv offline să facă pasul în online şi să-şi diversifice canalele de vânzări, iar omnichannel a devenit unul dintre conceptele cele mai prezente în strategia jucătorilor din ecommerce în ultimul an. Urmând o strategie de diversificare şi extindere, comercianţii online au profitat de dezvoltarea segmentului de marketplace din Europa şi au accesat acest tip de platforme, atât pe plan local, cât şi internaţional, potrivit unui comunicat Coletăria.ro.

Schimbările de strategie din comerţ şi focusul sellerilor pe extinderea în online, inclusiv peste graniţe, au dus la creşteri exponenţiale ale vânzărilor cross-border, care, în România, au ajuns la cel mai ridicat nivel de până acum.

Începând din 2020, nivelul comerţului cross-border în reţeaua Coletăria.ro, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, a crescut accelerat atât din România în străinătate, dar mai ales în sens invers, din străinătate către România. Vârful a fost înregistrat în primele luni din 2021, când volumul de colete din Uniunea Europeană către România s-a dublat, raportat la perioada similară a anului trecut.

"Comerţul online cross-border bidirecţional îşi va menţine trendul ascendent accelerat pe tot parcursul anului, datorită interesului magazinelor online europene de a se extinde dincolo de graniţe. Peste 85% dintre magazinele online care aleg serviciile Coletăria.ro livrează sau au în plan să livreze cross-border.

În prezent, aproximativ 80% din livrările cross-border reprezintă colete care intră în Romania şi 20%, expediţii dinspre România către U.E.", spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Pentru anul 2021, estimările Coletăria.ro vizează o creştere de până la 30% din totalul coletelor procesate pe segmentul cross-border.

Estimarea vine în contextul investiţiilor făcute de Coletăria.ro în noi linii de transport din România şi în echipamente logistice pentru eficientizarea procesării volumelor mari de comenzi, a creşterii de 4 ori a numărului de angajaţi în ultimul an şi integrarea cu platforme de eCommerce Open Source şi SaaS-uri.

Pentru a sprijini magazinele online să livreze mai eficient în pieţele în care activează, Coletăria.ro a dezvoltat un parteneriat strategic cu Innoship. Innoship optimizează interacţiunile dintre retaileri şi curieri, eficientizând costurile aferente serviciilor de curierat cu până la 25% şi crescând performanţa de livrare cu până la 15% printr-o alocare dinamică a comenzilor, în funcţie de criteriile selectate de retailer în platformă.

Ce cumpără românii din magazinele online din străinătate - IT&C şi Fashion

În topul produselor achiziţionate din România şi livrate în străinătate se regăsesc cărţi, produse din segmentul Health & Beauty, Fashion, produse pentru copii, jucării, articole sportive, Gaming şi accesorii IT.

În acelaşi timp, categoriile cele mai comercializate din străinătate în România sunt: IT&C şi Fashion, în mod special, precum şi accesorii, gadgeturi, produse Health & Beauty, produse destinate copiilor, articole sportive, Home & Deco şi auto - moto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro