Columbia va elimina amenzile pentru consumul de droguri

S.B.
Internaţional / 10 decembrie 2023

Columbia va elimina amenzile pentru consumul de droguri

Columbia va elimina amenzile sancţionând consumul de droguri în cantităţi mici, în conformitate cu schimbarea direcţiei în lupta împotriva traficului de droguri în cea mai mare ţară producătoare de cocaină din lume, informează Agerpres.

Un decret guvernamental publicat sâmbătă de presa locală anunţă abrogarea sancţiunilor împotriva deţinerii de "substanţe narcotice sau psihotrope" destinate uzului personal şi nu vânzării.

Măsura nu modifică pedepsele de până la 20 de ani de închisoare pentru infracţiunile legate de traficul de droguri prevăzute de legislaţia columbiană, dar pune capăt amenzilor de aproximativ cincizeci de dolari pe care poliţia le impune consumatorilor.

"Dacă Constituţia autorizează dozele pentru uz personal, activitatea poliţiei nu ar trebui să se concentreze pe urmărirea consumatorilor de droguri, ci pe cea a marilor baroni ai drogurilor", a explicat preşedintele Gustavo Petro pe reţeaua socială X.

"Este necesar (...) să se evite incriminarea consumatorilor de droguri prin măsuri corective", potrivit decretului din 7 decembrie.

Deţinerea şi consumul de cantităţi mici de marijuana, cocaină şi anumite droguri sintetice fuseseră deja dezincriminate printr-o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, dar amenzile au fost menţinute printr-o decizie a guvernului conservator condus de Ivan Duque în 2018.

Gustavo Petro, care a ordonat forţelor de securitate să înceteze operaţiunile împotriva micilor cultivatori de frunze de coca, pledează pentru o schimbare de direcţie în lupta împotriva drogurilor pe care Columbia o duce cu ajutor economic din partea Statelor Unite, principala piaţă a cocainei din America de Sud.

La rândul său, opoziţia susţine că aceste decizii limitează capacitatea autorităţilor de a lupta împotriva traficului de droguri, într-un context de extindere a culturilor ilicite şi de creştere a consumului local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2243
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.1390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb