Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Combinatul siderurgic Donalam investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din Călăraşi

G.U.
Miscellanea /

Carlo Beltrame, CEO Donalam Călăraşi

Carlo Beltrame, CEO Donalam Călăraşi

AFV Beltrame Group, acţionarul principal al companiei Donalam, unul dintre cei mai mari producători europeni de bare din oţel şi oţeluri speciale, investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Noua tehnologie o va înlocui pe cea care datează din anii '70-'80, şi va contribui atât la reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon asociate producţiei cât şi la creşterea competitivităţii barelor din oţel realizate în România.

Investiţia va fi realizată din fonduri proprii şi este estimată a fi finalizată până în 2022.

Tehnologia disponibilă din cadrul laminorului va determina reducerea consumului de gaz cu până la 40% (circa 2.4 milioane mc/an); economii de energie termică de peste 27.300 Mwh/an; economii de electricitate de peste 1.300 Mwh/an; reducerea cantităţii de oţel pierdut în procesul de producţie cu aproximativ 1.440 t / an. Îmbunătăţirile aduse performanţei energetice şi consumului de materie primă vor susţine o scădere a emisiilor de CO2 ale fabricii cu aproape 5.000 t/an.

Carlo Beltrame, CEO Donalam Călăraşi , a declarat: "Planificasem această investiţie în cadrul grupului înainte ca Parlamentul European să aprobe < < The Green Deal > >, proiect prin care obligă statele membre la investiţii majore astfel încât, până în 2050, UE să devină neutră climatic. Ne bucură foarte mult că viziunea noastră şi investiţiile pe care le avem planificate au de acum şi un suport legislativ şi instituţional, atât la nivel european cât şi naţional. Pe lângă investiţia de 11,3 milioane euro, deja în curs de implementare, analizăm o investiţie mult mai amplă, de peste 100 milioane euro care să schimbe paradigma industriei siderurgice, considerată foarte mult timp, extrem de poluantă. Avem ambiţia ca în câţiva ani să avem în România cel mai "verde' combinat siderurgic din Europa".

Potrivit comunicatului, noul echipament va consta într-un cuptor de încălzire, instalaţii electrice şi un sistem de tratare cu apă, cu o capacitate de producţie de 120 t/h. Acesta dispune de flexibilitate ridicată pentru fabricarea profilelor rotunde şi pătrate, prin procedeul de turnare continuă sau sub formă de bare, cu diametru de până la 700 mm, respectiv latura de până la 500 mm. Noua tehnologie permite creşterea competitivităţii produselor din oţel realizate la Călăraşi, prin importarea materiei prime din Germania şi realizarea laminării şi finisării în România. Aceasta conduce la dezvoltarea unor produse de calitate superioară, chiar şi pentru sectoarele de activitate cu cele mai ridicate standarde. Prin parteneriate comerciale create cu firme de top din Germania (GMH) şi Austria (Voestalpine), produsele Donalam sunt apoi distribuite în cea mai mare parte a Europei.

Recent, Donalam a finalizat o investiţie în valoare de 4 milioane euro, într-un echipament special de tratare a barelor de oţel. În 2019, compania a obţinut o cifră de afaceri de 78 milioane euro şi un nivel al vânzărilor de 110,000 tone. Având în vedere ciclicitatea pieţei metalurgice la nivel internaţional, obiectivul pentru 2020 este menţinerea cotei pe piaţa europeană, prin identificarea de noi nişe de business. Societatea are în prezent 270 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie