Comenzile pentru produse din UE s-au redus cu 6% în iunie

C.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2004

Valoarea comenzilor de produse şi servicii din industria statelor membre ale Uniunii Europene a scăzut în luna iunie a anului curent cu 6,4% faţă de luna precedentă, în zona euro diminuarea fiind de 6,5%, arată un comunicat al Biroului de Statistică European (Eurostat). Pe ramuri ale economiei, industria mijloacelor de transport a înregistrat, în iunie, comparativ cu luna mai, cea mai mare scădere, respectiv de 15,9% în zona euro şi 15% în UE formată din 25 de state. Diminuarea semnificativă este cauzată de valoarea mare a comenzilor înregistrate de industria auto din Franţa în luna precedentă. Această ţară a înregistrat în mai o creştere a comenzilor din industrie de aproape 40% comparativ cu luna aprilie, spre deosebire de iunie, cînd indicele s-a diminuat cu 26,5%.

Singura ramura a industriei care a primit mai multe comenzi în iunie decît în mai este cea chimică, creşterea fiind de 0,7%. Spre deosebire, producătorii de metale, maşini şi utilaje, precum şi cei care realizează aparate electrice şi electronice au înregistrat în iunie comenzi mai mici cu un procent decît în luna mai.

Dacă în Franţa a avut loc cea mai mare reducere a comenzilor din industrie, în schimb, în Suedia acestea s-au mărit cu 7,8%, iar în Letonia creşterea a fost de circa 5,3. În această ultimă ţară, valoarea comezilor s-a dublat în perioada iunie 2003 - iunie 2004. Totuşi, în Cehia, Danemarca, Germania sau Ungaria, indicatorul analizat s-a redus cu circa cinci procente în luna iunie faţă de mai.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro