Comerţul en gros a crescut în februarie cu 14,5%

A.L.
Miscellanea /

Comerţul en gros a crescut în februarie cu 14,5%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în februarie cu 14,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 6,7%.

În februarie, comparativ cu februarie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 14,5%.

Avansul a venit ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+37,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+17,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,9%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+9,5%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,5%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,8%).

În primele două luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut pe ansamblu cu 12,9%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creştere de 9%.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete. Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS