Comisarii ANPC au verificat autenticitatea certificatelor de producător din Piaţa Obor

F.D.
Miscellanea / 17 august

Comisarii ANPC au verificat autenticitatea certificatelor de producător din Piaţa Obor

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat autenticitatea certificatelor de producător, pornind de la un control realizat în Piaţa Obor, acolo unde mulţi comercianţi au prezentat asemenea certificate. Echipele de control au constatat că cele mai multe documente de acest fel s-au dovedit a fi false, informează News.ro.

ANPC a transmis astăzi că, în urma unui control realizat în urmă cu câteva zile în pieţele agroalimentare din ţară, printre care s-a aflat şi Piaţa Obor, la tarabele pline de legume şi fructe, prezentate ca fiind româneşti, se aflau diverse persoane care prezentau comisarilor ANPC "certificate" prin care atestau calitatea de aşa-zis producător.

Comisarii ANPC au pornit prin satele României, pentru a verifica autenticitatea acestor acte şi veridicitatea celor înscrise acolo. Ei au solicitat să viziteze grădinile, câmpurile şi livezile unde sunt produse legumele şi fructele găsite pe tarabe, în pieţe, dar, în cele mai multe dintre cazuri nu au avut ce să vadă.

"Am demarat această acţiune în urmă cu ceva timp, dar nu am reuşit să obţinem materiale, aşa cum au făcut-o mai tinerii noştri colegi. Dacă ar fi să adunăm cantităţile de legume şi de fructe înscrise în certificatele de producător, ce s-au dovedit şi se vor dovedi a fi false, probabil ne vom da seama că produsele româneşti, şi la acest capitol, sunt în pericol. Exemplul celor din Academia Comisarilor este unul ce trebuie implementat la nivelul fiecărui judeţ. Sper să nu rămânem singurii ce constată acest lucru", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

ANPC a precizat că mulţi dintre vânzătorii verificaţi au recunoscut că achiziţionează de la diverse pieţe de gros produsele, pe care apoi le revând, sau că le cumpără de la producătorii reali, care se află în cu totul alte zone şi le comercializează, la tarabă, fără a respecta contextul legal al acestei activităţi.

"Unii dintre ei explică, chiar, cum au intrat în posesia < < certificatelor de producător > >, cum folosesc mici spaţii cultivate, pentru a putea primi certificatele, dar că achiziţionează din alte părţi cantităţile mult mai mari, în realitate, de legume şi fructi, de pe tarabe. Verificările pe această temă, care vor continua în toată ţara, sunt menite să avertizeze organele statului care emit aceste documente, asupra fenomenului atât de des întâlnit în ţară, încât producătorii români nu pot avea acces direct la aceste posibilităţi de comercializare", a mai transmis ANPC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro