Comisia Europeană a lansat un grup de experţi pentru combaterea dezinformării şi promovarea competenţelor digitale

G.U.
Internaţional / 13 octombrie 2021

Comisia Europeană a lansat un grup de experţi pentru combaterea dezinformării şi promovarea competenţelor digitale

Comisia Europeană a lansat ieri un grup de experţi al cărui obiectiv va fi crearea unui cadru standardizat pentru profesori în Europa în scopul combaterii dezinformării şi al promovării competenţelor digitale, informează euractiv.com, conform Agerpres.

Iniţiativa face parte din Planul de acţiune privind educaţia digitală al Comisiei Europene, care a început în acest an şi vizează soluţionarea provocărilor implicate de tranziţia la era digitală şi situaţia postpandemică. Ea urmează înfiinţării unui grup de experţi similar, în 2018, pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării în mediul online.

Grupul de experţi are 25 de membri care provin din mediul academic, media, securitate cibernetică, ONG-uri, instituţii europene şi internaţionale, notează sursa citată.

Participanţii vor lucra pentru a elabora abordări comune pentru dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerilor din Uniunea Europeană. Ca parte a planului digital pentru un deceniu, Comisia a stabilit ţinta ca, până în 2030, 80% din populaţia Europei să aibă competenţe digitale de bază. În 2019, acest indicator era de 56%.

''În zilele noastre, gândirea critică şi evaluarea calităţii informaţiei pe care o accesăm online constituie o competenţă la fel de importantă ca cititul şi scrisul'', a declarat comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel.

Printre entităţile recrutate pentru a face parte din grupul de experţi se află Facebook Ireland, o decizie potenţial controversată date fiind criticile la adresa acestei platforme pentru eşecul său în combaterea dezinformării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un minister al adevarului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro