Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

COMISIA EUROPEANĂ:Acordul referitor la comerţul neloial va proteja toţi agricultorii

T.A.
Internaţional /

Acordul referitor la comerţul neloial va proteja toţi agricultorii

Parlamentul European, Consiliul şi Comisia au ajuns la un acord politic cu privire la un nou set de norme care vor asigura protecţia tuturor agricultorilor din Uniunea Europeană şi a unei mari majorităţi a întreprinderilor agroalimentare împotriva practicilor contrare bunei-credinţe şi corectitudinii, informează, astăzi, un comunicat al Executivului comunitar.

Noua legislaţie europeană va acoperi produsele agricole şi alimentare comercializate în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente, interzicând, pentru prima dată, până la 16 practici comerciale neloiale impuse unilateral de un partener în cadrul unei relaţii comerciale. Alte practici vor fi permise numai dacă fac obiectul unui acord prealabil, clar şi lipsit de ambiguitate între părţile implicate.

În aprilie 2018, Comisia Europeană şi-a prezentat propunerea legislativă vizând o mai mare echitate în lanţul alimentar şi o minimă protecţie în întreaga UE. Este prima dată când o astfel de legislaţie la nivelul UE se implementează în acest domeniu. Noul cadru acordă statelor membre autoritatea de a pune în aplicare noile norme şi de a impune sancţiuni în cazul încălcărilor constatate.

"Acordul deschide calea pentru o primă directivă care oferă o protecţie semnificativă agricultorilor, precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii. În prezent, aceştia vor fi protejaţi împotriva tuturor marilor operatori care acţionează în mod neloial şi în afara normelor.", a declarat comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, la reuniunea finală de negociere cu reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului.

Acordul se va aplica tuturor celor implicaţi în lanţul de aprovizionare cu alimente cu o cifră de afaceri de 350 de milioane de euro, cu niveluri diferenţiate de protecţie sub acest prag. Noile norme vor viza comercianţii cu amănuntul, operatorii din sectorul prelucrării produselor alimentare, angrosiştii, cooperativele sau organizaţiile de producători sau un singur producător care ar fi implicat în oricare dintre practicile comerciale neloiale identificate.

Punerea în aplicare a acestora nu va conduce la creşterea preţurilor pentru consumatori. În cursul consultării publice realizate de Comisie înainte de prezentarea propunerii, organizaţiile de consumatori au încurajat reglementarea acestor practici, din cauza efectului lor negativ pe termen lung asupra consumatorilor.

Acordul include, de asemenea, o clauză de revizuire la 4 ani, ceea ce înseamnă că dispoziţiile textului legislativ vor trebui sa fie evaluate şi probabil revizuite în cursul următorului mandat parlamentar.

Statele membre vor desemna autorităţile responsabile de punerea în aplicare a noilor norme, care vor avea inclusiv capacitatea de a impune amenzi şi de a iniţia anchete pe baza plângerilor. Pentru a răspunde preocupărilor legate de eventualele măsuri de retorsiune, părţile care depun o plângere pot solicita confidenţialitatea. Comisia va institui un mecanism de coordonare între autorităţile de punere în aplicare, pentru a permite schimbul de cele mai bune practici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie