Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

COMISIA EUROPEANĂ: Airbnb şi-a îmbunătăţit modul de prezentare a ofertelor de cazare

T.T.
Companii /

Airbnb şi-a îmbunătăţit modul de prezentare a ofertelor de cazare

Comisia Europeană a anunţat, astăzi, că, în urma negocierilor cu Airbnb, platforma şi-a îmbunătăţit şi a clarificat pe deplin modul în care le prezintă consumatorilor ofertele de cazare, acestea fiind, în prezent, conforme cu standardele stabilite în legislaţia UE privind protecţia consumatorilor, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Aceste rezultate se datorează apelului lansat în iulie 2018 de Comisia Europeană şi de autorităţile UE pentru protecţia consumatorilor.

Airbnb a dat curs tuturor cererilor formulate de Comisia Europeană şi de autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor, sub conducerea Autorităţii pentru protecţia consumatorilor din Norvegia, în vederea alinierii pe deplin a practicilor şi a clauzelor sale contractuale la normele UE în materie de protecţie a consumatorilor.

Astfel, în cazul căutărilor de oferte de cazare cu date selecţionate, utilizatorii văd preţul total pe pagina care afişează rezultatele, inclusiv toate taxele şi tarifele obligatorii aplicabile (cum ar fi taxele pentru prestarea de servicii, taxele pentru serviciile de curăţenie şi taxele locale). Nu există alte taxe obligatorii surpriza care până acum se afişau în etapele ulterioare ale rezervării.

De asemenea, Airbnb precizează în mod clar dacă oferta de cazare este introdusă pe piaţă de o persoană fizică sau de o entitate profesională şi pune la dispoziţie pe site-ul său web un link uşor accesibil către platforma de soluţionare online a litigiilor şi toate informaţiile necesare referitoare la soluţionarea litigiilor.

Airbnb şi-a revizuit, de asemenea, clauzele de furnizare a serviciilor, astfel încât, în prezent, se clarifică faptul că utilizatorii pot introduce o acţiune împotriva Airbnb în faţa instanţelor din ţara lor de reşedinţă, se respecta dreptul legal fundamental al utilizatorilor de a acţiona în justiţie o entitate care a oferit servicii de cazare, în caz de vătămare personală sau de daune; iar societatea se angajează să nu modifice în mod unilateral clauzele şi condiţiile fără să îi informeze în prealabil în mod clar pe consumatori şi fără să le ofere acestora posibilitatea de a rezilia contractul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS