Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

COMISIA EUROPEANĂ APROBĂ:Program de 1,3 milioane euro pentru combaterea dublului standard

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Programul a fost propus de europarlamentarii bulgari Emil Radev şi Andrey Novakov 

Comisia Europeană a aprobat un program în valoare de 1,3 milioane de euro împotriva standardelor duble la alimente în Uniunea Europeană, propus de europarlamentarii bulgari Emil Radev şi Andrey Novakov, transmit Focus şi Novinite, citate de Agerpres.

Europarlamentarul Emil Radev a afirmat: "Programul va sprijini toate organizaţiile pentru protecţia consumatorilor, contactele lor cu autorităţile statului şi testele pentru combaterea standardelor duble la alimente, furnizând o imagine mai clară a situaţiei în diverse state".

Potrivit oficialului bulgar, acest lucru va creşte capacitatea organizaţiilor pentru protecţia consumatorilor de a achiziţiona echipamente, de a efectua teste, de a desfăşura campanii de informare şi de a extinde cooperarea între organizaţiile din diferite ţări.

Sursa citată a precizat: "Până în urmă cu câţiva ani, Comisia Europeană a negat existenţa standardelor duble la alimente, dar asta s-a schimbat după numeroase studii şi după ce am transmis întrebări comisarului european responsabil pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis, şi comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan. S-a recunos­cut că există standarde duble la alimentele din Estul şi Vestul Europei. Vrem un standard uniform pentru alimente şi băuturi în UE şi, dacă este posibil, un organism central care să monitorizeze îndeplinirea cerinţelor".

Domnia sa a adăugat că standarde duble există şi la alte produse din UE, cum ar fi detergenţi, cosmetice sau combustibili.

În urmă cu un an, Comisia Europeană anunţa că pregăteşte o metodă comună pentru a vedea dacă în anumite state calitatea alimentelor este mai scăzută.

Tot atunci, Asociaţia PRO Consumatori (APC) îi solicita demisia minis­trului, Petre Daea, pentru modul în care a gestionat întreaga situaţie privind dublul standard al produselor comercializate la noi în ţară.

În mai, ministrul Agriculturii Petre Daea, aflat în Sofia la un forum de specialitate, a subliniat că problematica dublului standard se poate rezolva prin reglementări unice la nivel european, care să cuprindă definirea standardului dublu, metodologia de determinare a acestuia şi instrumentele legale de gestionare a abaterilor.

În urma unor acţiuni comune, au fost prelevate 29 de probe din Belgia, Olanda, Germania, din produse alimentare precum: preparate din carne, preparate din lapte, conserve din peşte, ciocolată. Probele prelevate din Belgia, Olanda şi Germania au fost transportate în ţara noastră către laboratorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti în condiţii de deplină siguranţă, respectiv temperatură şi umiditate controlată. În urma evaluării celor 29 de produse, la nouă dintre ele s-au constatat diferenţe la următorii parametrii: procent de grăsime, procent proteină, valoare energetică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS