Comisia Europeană aprobă un ajutor de stat destinat CFR Călători pentru daunele suferite în urma pandemiei de COVID-19

G.B
Miscellanea / 8 februarie 2022

Comisia Europeană aprobă un ajutor de stat destinat CFR Călători pentru daunele suferite în urma pandemiei de COVID-19

Comisia aprobă un ajutor în valoare de 43,63 milioane EUR pentru compensarea pagubei suferite de către CFR Călători ca urmare a pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, această măsură va permite ţării noastre să ofere compensaţii CFR Călători pentru paguba suferită în perioada 1 aprilie-31 august 2020, pagubă care a reprezentat o consecinţă directă a restricţiilor impuse. Acest ajutor va lua forma unei injecţii de capital.

Măsura a fost adoptată în temeiul articolului 107, alineatul (2), litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care permite Comisiei să aprobe măsuri de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a oferi compensaţii întreprinderilor care suferă pagube provocate direct de evenimente extraordinare, cum este cazul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că prin măsura notificată va fi compensată paguba rezultată direct în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Comisia a mai constatat că măsura este proporţională, întrucât nu se depăşeşte valoarea necesară pentru repararea pagubei. Pe această bază, Comisia a ajuns la concluzia că măsura corespunde normelor UE în materie de ajutoare de stat.

După soluţionarea tuturor aspectelor legate de confidenţialitate, varianta neconfidenţială a deciziei va fi disponibilă sub numărul de caz SA.60996 în Registrul ajutoarelor de stat, aflat pe site-ul Comisiei în domeniul concurenţei, menţionează sursa citată.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro