Comisia Europeană extinde eticheta ecologică a UE la toate produsele cosmetice

G.B
Internaţional / 25 octombrie

Comisia Europeană extinde eticheta ecologică a UE la toate produsele cosmetice

Comisia Europeană a adoptat, azi, noile criterii de acordare a etichetei ecologice a UE (EU Ecolabel) pentru produsele cosmetice şi de îngrijire a animalelor, oferindu-le astfel consumatorilor din întreaga UE beneficiile unor dovezi fiabile pentru mărcile cu adevărat verzi, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Criteriile de acordare a etichetei ecologice a UE duc la reducerea impactului produselor asupra apei, solului şi biodiversităţii, contribuind astfel la o economie curată şi circulară şi la un mediu înconjurător fără substanţe toxice. Eticheta ecologică a UE este o etichetă fiabilă de excelenţă în materie de mediu, verificată de o terţă parte, care ia în considerare impactul unui produs asupra mediului pe parcursul întregului său ciclu de viaţă, de la extracţia materiilor prime până la eliminarea sa finală.

"Produsele cosmetice şi produsele pentru animale de companie cu un impact cât mai redus asupra mediului pot fi acum recompensate prin eticheta ecologică a UE, ceea ce sporeşte şi mai mult succesul de care se bucură această etichetă începând din 1992. Încurajez companiile să solicite eticheta ecologică a UE şi să profite de reputaţia incontestabilă a acesteia. Eticheta ecologică a UE contribuie la orientarea consumatorilor preocupaţi către produse verzi certificate şi fiabile şi sprijină tranziţia către o economie circulară şi curată", a declarat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Criteriile actualizate privind eticheta ecologică a UE se vor aplica de acum tuturor produselor cosmetice, astfel cum sunt definite în Regulamentul UE privind produsele cosmetice. Anterior, cerinţele pentru acordarea etichetei ecologice a UE pentru produsele cosmetice acopereau o gamă limitată de produse "care se pot îndepărta prin clătire", precum gelurile de duş, şampoanele şi balsamurile de păr. Normele actualizate includ produse cosmetice "fără clătire" precum cremele, uleiurile, loţiunile pentru îngrijirea pielii, deodorantele şi antiperspirantele, produsele de protecţie solară, precum şi produsele pentru coafură şi machiaj. În sectorul îngrijirii animalelor, de acum se poate acorda eticheta ecologică a UE unor produse care se îndepărtează prin clătire.

Eticheta ecologică a UE sprijină tranziţia ecologică şi ambiţia de a reduce la zero poluarea, oferindu-le în acelaşi timp alternative mai bune consumatorilor care caută opţiuni sănătoase şi durabile, precizează CE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro