Abonament gratuit

Comisia Europeană notifcă România să oprească exploatarea ilegală a pădurilor

C.B.
Miscellanea /

Comisia Europeană notifcă România să oprească exploatarea ilegală a pădurilor

Comisia Europeană solicită României să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE al Lemnului (EUTR), care împiedică companiile procesatoare de lemn să producă şi să vândă pe piaţa UE produse obţinute din buşteni recoltaţi ilegal.

Oficialii europenei au constatat că autorităţile din ţara noastră nu au putut să verifice eficient operatorii şi să aplice sancţiunile corespunzătoare. De asemenea, Comisia Europeană informează că: "Incoerenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autorităţile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, în conformitate cu Directiva pentru Habitate şi directivele strategice de evaluare a mediului. Mai mult, există deficienţe în accesul publicului la informaţiile de mediu pentru planurile de gestionare a pădurilor".

De asemenea, Comisia a constatat că habitatele forestiere protejate prin programul Natura 2000 nu sunt corect gestionate. Prin urmare, Comisia a decis astăzi să trimită o scrisoare de notificare oficială României, oferindu-i o lună pentru a lua măsurile necesare pentru a rezolva deficienţele identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat autorităţilor române.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu vrea Iohannis.

    1. COMISIA ASTA EUROPEANA , CHIAR E TICNITA ??? EI TRAIESC , PE ALTA PLANETA !!! CINE SA OPREASCA JAFUL SI DISTRUGEREA PADURILOR ROMANIEI , CAND CEI CARE TAIE COPACII , AU IN SPATE , POLITISTI , PRIMARI , PADURARI , SENATORI , DEPUTATI , SI MULTE ALTE LIGHIOANE , CU 2 MAINI SI 2 PICIOARE , CARE AI PROTEJEAZA TOT TIMPUL ??? NU MAI POT EI , DE ROMANIA , SI DE PADURILE EI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie