Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Comisia Europeană nu mai sprijină investiţiile în Băncile de Alimente

I.L.
Internaţional /

Jacques Vandenschrik

Jacques Vandenschrik

Federaţia Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) cuprinde 24 de membri, cu drepturi depline, care sunt fie structurate în organizaţii naţionale sau în bănci individuale de alimente.

Membrii: Austria (Wiener Tafel), Belgia (Federation Belge des Banques Alimentaires), Bulgaria (Bulgarian Food Bank), Republica Cehă (Ceska Federace Potravinovych Bank), Denmarca (Foedevarebanken), Estonia (Toidupank) Franţa (Federation Francaise des Banques Alimentaires), Germania (Tafel Deutschland e.V.), Grecia (Food Bank Greece), Ungaria (Magyar Elelmiszerbank Egyesulet), Irlanda (FoodCloud), Italia (Banco Alimentare ONLUS), Lituania (Maistobankas), Luxembourg (Banque Alimentaire de Luxembourg), Olanda (Voedselbanken Nederland), Norvegia (Matsentralen Norge), Polonia (Federacja Polskich Bankow Zywnosci), Portugalia (Federaçao Portuguesa dos Bancos Alimentares), Serbia (Banka Hrane), Slovacia (Potravinova Banka Slovenska), Spania (Federacion Espanola de Bancos de Alimentos), Elveţia (Partage), Ucraina (Food Bank Ukraine) şi Marea Britanie(FareShare).

Comisia Europeană a fost acuzată de înjumătăţirea finanţării destinate oamenilor săraci, în contextul Brexitului şi necesităţii fondurilor pentru proiecte de apărare, informează TheGuardian.

Jacques Vandenschrik, preşedintele Federaţiei Europene a Băncilor de Alimente, a declarat, potrivit sursei citate, că proiectul de buget al Uniunii Europene, pentru următorii şapte ani, prezintă mai multe riscuri pentru partea vulnerabilă a societătii.

Instituţiile din UE elimină detalii despre cadrul financiar multianual, din buget, în contextul în care retragerea Marii Britanii din Uniune va aduce mai multe lipsuri economice.

Prin bugetul destinat anului 2020, au fost alocate, conform sursei citate, ajutoare pentru cei defavorizaţi, în valoare de 3,8 miliarde de euro, ca să sprijine statele membre ale UE să ofere oamenilor hrană şi bunuri de bază, cum ar fi îmbrăcăminte, încălţăminte, săpun şi şampon.

În cadrul bugetului propus pentru 2021 şi 2027, nu mai există fonduri destinate persoanelor defavorizate, dar potrivit The Guardian, statelor membre li se va cere să aloce un total de 2 miliarde euro pentru alimente şi asistenţă materială de bază.

Jacques Vandenschrik, a declarat, conform sursei: "Cred că trebuie să facem mai mult pentru cei săraci. Nu putem accepta că trebuie să livrăm jumătate sau 60% din produsele alimentare primite până acum. Explicaţia este că bugetul general al Europei trebuie să fie mai restrâns. Brexitul este unul dintre argumente. Celălalt este necesitatea consolidării apărării Europei. Dar acest lucru va avea un impact asupra sănătăţii şi a coeziunii sociale."

Comisia doreşte să investească 13 miliarde de euro în Fondul European de Apărare, în contextul în care, potrivit sursei, Emmanuel Macron a făcut apel la o independenţă militară a UE mai accentuată faţă de cea a Statelor Unite ale Americii.

Vandenschrik a declarat, potrivit relatării, că cele aproximativ 33,1 milioane de persoane sărace din statele est-europene vor fi cel mai puternic afectate de propunerile Comisiei.

Vandenschrik a spus: "Consecinţele vor fi o creştere a instabilităţii şi a incivilităţii. Nu putem progresa lăsând săracii să se descurce singuri. Acesta nu este modul prin care sa ne îmbunătăţim societatea".

Un reprezentant al Comisiei a declarat că va încuraja statele membre să atingă ţinta de patru miliarde de euro pentru cei mai defavorizaţi dintre cetăteni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS