COMISIA EUROPEANĂ:Proceduri de infringement în domeniul energiei şi climei pentru România

S.B.
Miscellanea / 03 decembrie 2020

Proceduri de infringement în domeniul energiei şi climei pentru România

Comisia a decis astăzi, 3 decembrie, să trimită scrisori de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Croaţiei, Greciei, Ungariei, Italiei, Lituaniei, Maltei, Poloniei, Portugaliei, Slovaciei, Sloveniei, României şi Regatului Unit deoarece nu au transmis strategiile lor naţionale de renovare pe termen lung.

În temeiul Directivei privind performanţa energetică a clădirilor (Directiva 2010/31/UE), statele membre aveau obligaţia de a transmite Comisiei strategiile lor naţionale de renovare pe termen lung până la 10 martie 2020.

Aceste strategii de renovare pe termen lung reprezintă un element esenţial al directivei, stabilind calea, măsurile de politică şi finanţarea mobilizării necesare pentru decarbonizarea până în 2050 a parcului imobiliar existent. Acest obiectiv este important, deoarece sectorul construcţiilor din UE este cel mai mare consumator de energie din Europa şi este responsabil pentru 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră generate în UE. Până în prezent, doar 14 state membre au transmis strategiile lor, astfel cum se solicită directiva.

Belgia a transmis doar strategiile regionale pentru regiunea Bruxelles-Capitală şi regiunea Flandra, dar nu şi pentru Regiunea Valonia. Prin urmare, această ţară nu a comunicat încă Comisiei strategia sa naţională. Statele membre în cauză au la dispoziţie două luni pentru a-şi îndeplini obligaţiile juridice. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro