Comisia Europeană semnează cu Gilead un contract de achiziţie comună pentru aprovizionare cu Remdesivir

A.B.
Miscellanea /

Comisia Europeană semnează cu Gilead un contract de achiziţie comună pentru aprovizionare cu Remdesivir

Comisia Europeană a semnat cu societatea farmaceutică Gilead un contract-cadru de achiziţie comună vizând aprovizionarea cu până la 500 000 de cure de tratament cu Veklury, denumirea comercială a preparatului ei care conţine remdesivir, precum şi posibilitatea de aprovizionare suplimentară faţă de cele 500 000 de cure de tratament, transmite News.ro.

Există 36 de semnatari ai acordului de achiziţie comună care participă la această achiziţie, incluzând toate ţările UE, ţările SEE, Regatul Unit, precum şi şase ţări candidate şi potenţial candidate (Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina).

Toate ţările participante pot acum să lanseze comenzile lor de Veklury în mod direct. În această etapă, Veklury este singurul medicament care are o autorizaţie condiţionată de introducere pe piaţa UE pentru tratarea pacienţilor care suferă de COVID-19 şi care au nevoie de oxigen.

"Astăzi am asigurat accesul la remdesivir pentru tratarea a până la 500 000 de pacienţi care au nevoie de acest medicament. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura disponibilitatea unor terapii sigure şi eficace împotriva COVID-19. Prin intermediul achiziţiilor comune la nivelul UE, capacităm ţările din întreaga Europă să îşi unească forţele şi să aibă acces la echipamente şi medicamente vitale. Suntem întotdeauna mai puternici împreună, iar această achiziţie reprezintă solidaritatea europeană în acţiune împotriva COVID-19", a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Semnarea acestui contract-cadru de achiziţie comună survine contractului Comisiei cu Gilead vizând asigurarea a 33 380 de cure de tratament cu Veklury, care au fost distribuite în întreaga UE şi în Regatul Unit începând cu luna august. Acest contract este în valoare totală de 70 milioane EUR.

"Curele de tratament achiziţionate cu fonduri ESI au contribuit la satisfacerea nevoilor imediate din august până în octombrie, pentru a se asigura faptul că pacienţii aflaţi în stare critică primesc tratamentul necesar. Medicaţia a fost livrată în mai multe tranşe. Contractul de achiziţie comună va asigura de acum faptul că ţările respective vor continua să beneficieze de o aprovizionare neîntreruptă cu Veklury în cazul în care decid să achiziţioneze produsul", precizează Comisia Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro