Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

COMISIA EUROPEANĂ: Ţara noastră a înregistrat un deficit de încasare a TVA de 36%, primul loc în UE

D.D.
Macroeconomie /

Ţara noastră a înregistrat un deficit de încasare a TVA de 36%, primul loc în UE

Ţara noastră a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, 36% din veniturile din TVA preconizate nefiind încasate în 2017, ţara fiind pe primul loc din Uniunea Europeană (UE) a anunţat, joi, Comisia Europeană (CE).

România (36%) este urmată de Grecia (34%) şi Lituania (25%). Cele mai mici deficite sunt în Suedia, Luxemburg şi Cipru, unde veniturile din TVA sunt deficitare în medie cu doar 1%. În termeni absoluţi, cel mai mare deficit de încasare a TVA, de 33,5 de miliarde euro, a fost înregistrat în Italia.

În termeni nominali, deficitul de încasare a TVA a scăzut în 2017 cu 8 miliarde euro, până la 137,5 de miliarde euro, o valoare similară cu scăderea din 2016, de 7,8 miliarde euro.

Deficitul de încasare a TVA în 2017 reprezintă 11,2 % din totalul veniturilor din TVA în UE, comparativ cu 12,2 % pentru anul precedent, iar această tendinţă de scădere poate fi observată pentru al cincilea an consecutiv, potrivit CE.

Conform datelor prezentate în raport, ţările din UE au pierdut 137,5 de miliarde de euro în 2017, prin neîncasarea unor venituri reprezentând taxă pe valoarea adăugată (TVA).

"Acest deficit important de încasare a TVA evidenţiază din nou necesitatea unei reforme cuprinzătoare a normelor UE în materie de TVA, astfel cum a fost propusă în 2017 de către Comisie, precum şi necesitatea unei cooperări sporite între statele membre pentru a combate fraudele în materie de TVA şi pentru a face ca normele să funcţioneze pentru întreprinderile şi comercianţii care respectă legislaţia", se arată în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS