Comisiile juridice ale Parlamentului au respins raportul de activitate al Avocatului Poporului pe 2019

G.B
Miscellanea / 25 mai

Comisiile juridice ale Parlamentului au respins raportul de activitate al Avocatului Poporului pe 2019

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au respins, astăzi raportul de activitate al Avocatului Poporului pe anul 2019, potrivit Agerpres.

Votul a fost dat în lipsa parlamentarilor de la PSD şi AUR, care au părăsit şedinţa.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, deputatul USR PLUS Mihai Badea, a propus un vot de respingere pentru raportul pe 2019 şi propunerea a fost adoptată cu unanimitatea celor prezenţi.

La audiere, Avocatul Poporului, Renate Weber, a precizat că a preluat funcţia în luna iulie 2019, menţionând că la acea dată digitalizarea se afla la "nivelul anilor '90".

Weber a spus: "La data la care am preluat această instituţie, din punctul de vedere al digitalizării, ea era pe la începutul anilor '90. Angajaţii nu aveau nici adresă de e-mail oficială, nu exista conectivitate la internet. Lucrurile s-au schimbat foarte repede. În 2019, au avut 10.507 audienţe, 14.000 de petiţii, am răspuns la 10.000 de apeluri telefonice şi au fost 1.300 de sesizări din oficiu".

Ea a menţionat că a fost schimbată fundamental procedura, astfel încât sesizările sunt rezolvate în mai puţin 30 de zile.

Weber a mai spus:"Ce s-a schimbat fundamental a fost ideea de a face un număr foarte mare de anchete, de a nu rezolva doar situaţii aduse la cunoştinţă din birou, ci de a trimite colegii pe teren. Lucrul s-a văzut. Am scurtat foarte mult durata de rezolvare a unui caz. În acest moment, în mai puţin de 30 de zile, în majoritatea cazurilor, avem problemele rezolvate".

Avocatul Poporului a adăugat că au fost trimise la Curtea Constituţională 13 excepţii de neconstituţionalitate, 5 obiecţii de neconstituţionalitate, 3 recursuri în interesul legii, din care două au fost câştigate.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a spus că nu este mulţumit de faptul că Avocatul Poporului nu a făcut plângeri penale referitoare la abuzurile asupra copiilor.

Liberalul Cristian Băcanu a criticat faptul că Avocatul Poporului nu a întocmit un raport special cu crimele de la Caracal, deşi au trecut doi ani.

"Niciodată nu am anunţat un raport în privinţa crimelor de la Caracal, am menţionat că Avocatul Poporului nu se poate substitui anchetelor penale", a răspuns Renate Weber.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro