Comitetul de organizare a JO 2024 nu poate decide în privinţa participării sportivilor din Rusia şi Belarus

Comitetul de organizare a JO 2024 nu poate decide în privinţa participării sportivilor din Rusia şi Belarus

G.D.
Internaţional / 3 februarie

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, Tony Estanguet, a declarat astăzi că doar Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) poate decide dacă sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Olimpiada de anul viitor, transmite Reuters, conform Agerpres.

La începutul săptămânii, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat pe un ton foarte ferm CIO, acuzându-l că este "un promotor al războiului", pentru că examinează posibilitatea de a autoriza participarea de atleţi ruşi sub steag neutru la Jocurile Olimpice din 2024.

''Sunt în favoarea menţinerii acestui simbol al universalităţii pentru Jocuri'', a declarat fostul canoist, triplu campion olimpic, când a fost întrebat de participarea sportivilor din Rusia şi Belarus.

''Prioritatea nu este despre cine va participa în 2024, ci cum şi când acest conflict şi acest război se vor încheia, asta este prioritatea. Asta nu stă în puterea Comitetului Paris 2024'', a adăugat Estanguet.

CIO a anunţat recent că "analizează" posibilitatea de a autoriza participarea celor două ţări sub drapel neutru, în condiţiile în care ruşii şi belaruşii sunt excluşi din majoritatea competiţiilor internaţionale de la începutul invaziei.

Consiliului Olimpic al Asiei (OCA) a propus sportivilor din Rusia şi Belarus de a concura în Asia. Asta ar putea include şi calificările pentru evenimentele olimpice, având în vedere că sportivii ruşi şi belaruşi nu pot concura în Europa din cauza diverselor restricţii şi interdicţii impuse după invazia armatei ruse în Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro