Compania de asigurări PIB Group şi STEIN Bestasig se asociază pentru operaţiuni de fuziuni şi achiziţii

R.S.
Companii / 11 aprilie

Compania de asigurări PIB Group şi STEIN Bestasig se asociază pentru operaţiuni de fuziuni şi achiziţii

PIB Group Limited (PIB) îşi extinde activitatea în România prin asocierea cu STEIN Bestasig Insurance Broker (STEIN Bestasig). Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru PIB Group, marcând prima sa incursiune pe piaţa de asigurări românească, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, intrarea pe piaţa din România reflectă angajamentul PIB de a se extinde geografic şi de a construi un business de top la nivel pan-european în domeniul distribuţiei de asigurări. De la înfiinţarea sa, în 2015, şi până în prezent, PIB a încheiat cu succes aproximativ 100 de tranzacţii de tip M&A în Europa de Vest şi Polonia. STEIN Bestasig va coordona strategia de expansiune a PIB pe piaţa românească, având ca ţintă preluarea a cel puţin 20 de brokeri de asigurări din România prin fuziuni şi achiziţii.

"Sunt încântat să urez bun venit în echipa noastră companiei STEIN Bestasig, un jucător major în industria de brokeraj de asigurări din România. Acest parteneriat marchează începutul expansiunii grupului PIB în Europa de Sud-Est, o regiune cu un potenţial extraordinar de creştere. A fost o plăcere să facem cunoştinţă cu Dante Stein şi întreaga sa echipă. Rata de retenţie a clienţilor şi performanţele impresionante ale companiei subliniază calitatea produselor şi serviciilor oferite. Mă bucur să susţin eforturile echipei STEIN Bestasig pe drumul către succes", declară Onno Janssen, CEO PIB Group Europa, conform sursei citate.

Cu aproape 20 de ani de experienţă în domeniul brokerajului de asigurări, STEIN Bestasig furnizează servicii profesioniste unei baze extinse de clienţi corporativi. Compania se diferenţiază pe piaţă atât prin abordarea orientată către clienţi, cât şi prin expertiza deţinută în gestionarea riscurilor şi a produselor de asigurare complexe. Compania este specializată într-o gamă largă de produse de asigurare, cu accent pe asigurările de incendiu şi de proprietate. Portofoliul său diversificat include, de asemenea, asigurări pentru dezastre naturale, sănătate, vehicule auto şi diverse tipuri de răspundere civilă. Dante Stein şi echipa sa de management vor continua să conducă afacerea în această nouă fază de dezvoltare, se arată în comunicat.

Prin intermediul parteneriatului cu PIB Group, STEIN Bestasig va avea acces la o gamă extinsă de produse şi servicii de asigurare pentru clienţii săi, va beneficia de o capacitate de negociere mai mare cu asiguratorii, dar şi de noi perspective şi bune practici în domeniu, datorită colaborării strânse cu brokerii grupului. În plus, angajaţii companiei vor avea la dispoziţie oportunităţi diversificate de dezvoltare personală şi profesională, se precizează în comunicat.

Dante împreună cu fratele său, Ricky, şi partenerul său de business, Grigore Ştefanache, vor colabora împreună cu PIB Group pentru a explora oportunităţi de fuziuni şi achiziţii pe piaţa românească, este notat în comunicat.

"Ceea ce ne-a atras către PIB Group a fost oportunitatea de a ne alia cu un grup de referinţă în domeniul asigurărilor în Marea Britanie şi în Europa. Această colaborare ne permite să îmbunătăţim şi mai mult calitatea serviciilor şi produselor oferite clienţilor noştri. De asemenea, profesionalismul, bunăvoinţa echipei PIB, precum şi rapiditatea cu care s-a finalizat tranzacţia, ne-au convins că aceasta este familia potrivită pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre", afirmă Dante Stein, Managing Director, STEIN Bestasig Insurance Broker, se arată în comunicat.

În mai puţin de 8 ani, PIB Group a ajuns la venituri din comisioane de 400 mil EUR (în anul financiar 2022) şi peste 3,800 de angajaţi, devenind astfel, compania cu cea mai dinamică creştere din Europa. Compania are prezenţă internaţională, activând în ţări precum Marea Britanie, Insulele Canalului Mânecii, Irlanda, Germania, Polonia, Danemarca, Spania, Olanda şi Italia. Grupul are în curs de achiziţie mai multe companii, inclusiv pe pieţe noi, potrivit sursei citate.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb