Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Compania Ryanair dă în judecată agenţia online de turism Vola.ro

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania Ryanair dă în judecată agenţia online de turism Vola.ro

Operatorul aerian Ryanair a dat în judecată agenţia online de turism Vola.ro pe baza unor presupuse încălcări ale contractului, ale drepturilor de proprietate şi ale bazei de date, potrivit presei irlandeze.

Ryanair acuză agenţia că ar fi rezervat zboruri fără permisiune, preluând date cu privire la orele şi preţurile de zbor în timp real de pe site-ul companiei aeriene şi ulterior vânzând şi rezervând zboruri Ryanair la un preţ umflat prin intercalarea site-ului său între pasagerii Vola şi compania aeriană, ceea ce ar reprezenta o încălcare a drepturilor de proprietate.

Vola.ro a cerut judecarea cazului în România, dar o instanţă din Irlanda a respins această solicitare, conform presei irlandeze.

Un manager de proiect Ryanair Labs susţinut că un zbor de la Dublin la Edinburgh a fost rezervat pe site-ul Vola pentru 53 de euro, preţ ce include o taxă de serviciu de 15 euro şi o taxă suplimentară de 98 de cenţi. Pe site-ul operatorului aerian, aceeaşi cursă ar fi costat 37,02 euro, conform informaţiilor redate de www.irishtimes.com.

Vola.ro neagă că ar fi preluat şi folosit ilegal informaţiile de pe site-ul Ryanair, susţinând că ar fi folosit informaţiile oferite de către operatorul aerian către alţi jucători de pe piaţa rezervărilor online, cu care agenţia online avea înţelegeri şi nu ar fi accesat site-ul public al operatorului aerian.

Ryanair a contestat aceaste explicaţii şi a insistat că agenţia online de turism Vola.ro folosea site-ul Ryanair.

Avocaţii Vola au contestat jurisdicţia instanţelor irlandeze şi au cerut judecarea în România.

Judecătorul Una Ní Raifeartaigh, într-o hotărâre pronunţată luni, a res-pins această cerere pe baza rezultatelor, luând în calcul faptul că site-ul Ryanair este găzduit pe serverele din Irlanda, iar drepturile de proprietate invocate de operatorul aerian au fost încălcate în această ţară.

În 2017, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 6,65 milioane de euro şi a înregistrat un total de tranzacţii intermediate de peste 60 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. 53 € = 15 + 0,98 + 37.02

    unde e neregula? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS