Companiile ale căror vânzări au crescut, odată cu anunţul noului preşedinte al SUA

A.P.
Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2020

Companiile ale căror vânzări au crescut, odată cu anunţul noului preşedinte al SUA

Joe Biden este presupusul câştigător al alegerilor din SUA, dar persistă incertitudinea cu privire la provocările legale şi dacă preşedintele Donald Trump va accepta rezultatul, notează o analiză de piaţă a eToro.

Pieţele au fost pozitive după alegeri: indicele Dow Jones a crescut cu 2.000 de puncte marţi. Cu toate acestea, pieţelor nu le place incertitudinea, notează o analiză de piaţă a eToro.

Având în vedere o probabilă preşedinţie a lui Biden, temerile că vor creşte impozitele pentru persoanele cu venituri de peste 400.000 de dolari pe an s-au diminuat considerabil atunci când s-a arătat că republicanii ar putea deţine Senatul, în aşteptarea alegerilor secundare din Georgia din ianuarie.

În ceea ce priveşte comerţul internaţional, Biden este de aşteptat să continue să apere interesul SUA împotriva Chinei, dar mai puţin radical, folosind mai multă diplomaţie decât războaie comerciale

, aşa cum a făcut Trump.

Relaţia cu aliaţii precum Uniunea Europeană, Canada şi Mexic, care a fost dificilă şi instabilă sub Trump, ar trebui să se îmbunătăţească drastic.

Pe plan intern, o problemă de rezolvat este un guvern divizat - dacă republicanii păstrează controlul asupra Senatului, negocierile privind pachetul de ajutor pentru coroană vor fi complicate, cu toate acestea, Biden şi liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnel, au o relaţie bună din perioada lor în Senat şi au negociat multe acorduri în timpul administraţiei Obama.

Primul obstacol major va fi acordul asupra unui pachet de ajutor pentru coronavirus. Republicanii nu ar putea fi de acord nici măcar între ei cu privire la un pachet de stimulare scalară de 500 de miliarde de dolari, în timp ce democraţii sunt dispuşi să ofere 3-4 trilioane de dolari, inclusiv ajutor pentru state şi oraşe.

Ne aşteptăm ca cele două părţi să ajungă la un acord, acum că alegerile s-au încheiat. Mărimea pachetului ar putea determina dacă dolarul SUA slăbeşte faţă de celelalte monede principale.

Între timp, ne aşteptăm ca China să continue să demonstreze cea mai puternică redresare din criza globală comparativ cu SUA şi zona euro. Aceasta va însemna că pieţele asiatice, conduse de China, pot depăşi performanţa pieţelor globale de acţiuni în următoarele 6-12 luni.

Companii de urmărit

Ziua Îndrăgostiţilor în Occident, combinată cu perioada de cumpărături de Crăciun, ne va arăta dacă pandemia a diminuat apetitul consumatorilor chinezi, potrivit eToro.

Aveţi grijă la cifrele de vânzări ale Alibaba (BABA) - anul trecut a avut 38,4 miliarde USD în 2019, în total cheltuit pentru Singles Day, o creştere de 26% faţă de anul precedent.

Rival JD.com (JD) găzduieşte şi un festival de cumpărături de unsprezece zile, în timp ce Baidu (BIDU) s-a extins în ultimii ani în domeniul finanţării şi divertismentului pentru consumatori.

Urmăriţi câştigurile McDonalds Corporation (MCD) luni, 9.11.2020, înainte de deschiderea pieţei.

McDonalds a anunţat performanţa vânzărilor în T3, cu o creştere de aproximativ 4% în SUA, atât trimestrial, cât şi de la an la an. La rândul său, divizia internaţională a văzut scăderea cu 4% a vânzărilor pe an în Franţa, Spania, Germania şi Marea Britanie, compensată parţial de vânzările pozitive din Australia.

Câştigurile MCD în trimestrul III sunt de aşteptat să reflecte impactul negativ al pandemiei, cu costuri mai mari de reglementare, trafic slab în magazine şi venituri mai mici din franciză. Acest lucru ar trebui să fie parţial compensat de efectele digitalizării, întrucât compania se concentrează pe drive-thru, livrare şi mâncare.

Compania Cannabis Aurora (ACB) a evoluat puternic săptămâna trecută în timp ce Biden se apropia de preşedinţie, în timp ce alte patru state se pregătesc să legalizeze canabisul. Vânzările de canabis au crescut de la lockdown, iar preşedinţia Biden este în favoarea dezincriminării pentru uz recreativ. Traseul către legislaţia federală va fi complicat de Senatul preponderent republican, deoarece se aşteaptă ca cererea consumatorilor să continue şi va conduce la creşterea industriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro